CHP’li Gürer: Bu değişiklikle Meclis, yetkisiz ve etkisiz olacak!

CHP’li Gürer: Bu değişiklikle Meclis, yetkisiz ve etkisiz olacak!
22 Mart 2017 12:29

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 16 Nisanda oylanacak Anayasa Değişikliğinin, halkın sorunlarına çözüm üreten; işçi, köylü, çiftçi esnaf, işsiz, memur, sanayici, kadın, genç, çocuk, engelli için daha güzel bir Türkiye değil, sorunlu bir ülkenin kapısını açacak değişim olarak gördüklerini ve o nedenle ‘hayır’ dediklerini söyledi.

 

 

 

GÜRER’iN YOĞUN ÇALIŞMA PROGRAMI

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Anayasa Değişikliği referandum çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Niğde ve Nevşehir’deki çalışmalarında vatandaşlara referandumda neden hayır oyu verilmesi gerektiğini anlatan Gürer, 18 Maddelik değişikliğin yasalaşması halinde Türkiye’nin daha sorunlu bir ülke haline geleceğini gerekçeleriyle birlikte anlatıyor.

 

 

Niğde’de Ata Sanayi Sitesi, Merkeze bağlı Aktaş beldesi ile Bor ilçesindeki Salı pazarında pazarcı esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelerek Anayasa Değişikliği paketindeki olumsuzlukları anlatan Gürer, Nevşehir’de de yine teşkilat mensupları ve vatandaşlara referandum çalışmaları kapsamında çeşitli açıklamalarda bulundu.

 

 

EVET ÇIKARSA TÜRKİYE KAOSA SÜRÜKLENİR

 

 

Gürer, seçimlerde Meclis çoğunluğu ile seçilen cumhurbaşkanının aynı partiden olmaması halinde ortaya çıkacak kaosun, referandumda evet çıkması halinde ortaya çıkabilecek en önemli sorunlardan biri olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekili seçimlerinin aynı anda yapılacağını anımsatarak, “Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı seçilirken, kendi partisi meclis çoğunluğunu sağlayamayabilir. Bu durumda ortaya ülkeyi gerçekten kaosa sürükleyecek bir tablo çıkabilir. Çünkü partisi çoğunlukta olmayan bir cumhurbaşkanı, mecliste çoğunluğu olan başka bir partiden oluşan çoğunluk arasında sorunlar yaşanır. Meclis çoğunluğuna sahip parti var ama ülkeyi yönetme yetkisine sahip olamıyor. Bakan belirlenemiyor bu yetki Cumhurbaşkanında dilediği gibi kullanıyor. İster milletvekili olsun ister olmasın kimi isterse onu bakan yapıyor. Bu durumda çoğunluk partisi hükümsüz oluyor. Sembollük olarak mecliste yer alıyor. Çoğunluk partisi halktan oy olarak yönetimde söz sahibi olmak isteyecek Ancak yeni anayasa yönetim yetkisini çoğunluk partisine değil, cumhurbaşkanına verecek. O halde meclis neden seçiliyor. Tek yetki tek adamda olacaksa neden 550 olan milletvekili sayısı 600’e çıkıyor. Bu 600 milletvekilinin ne yetkisi olacak ne de etkisi…” dedi.

 

 

MECLİS, YETKİSİZ VE ETKİSİZ OLACAK

 

 

TBMM’de meclisin sembolik bir hale getirileceğini ifade eden Gürer, Meclis’in kanun çıkacağı yönünde yapılan açıklamaların da yeterli olmadığını ifade ederek, “Meclis nasıl kanun çıkaracak? Cumhurbaşkanı kararname ile ülkeyi yönetecek bütçeyi hazırlayacak. Süreç sonunda karar çıkmazsa bütçeyi bir yıl öncekine göre oransal artırıp yeni bütçe yapacak. Meclis zor da olsa kanun çıkarsa dahi Cumhurbaşkanı bu kanuna veto edebilecek. Belirleyici olan tek adam Cumhurbaşkanı güç onda kamuyu yargıyı yönetimi tek başına belirleyecek. Bu sürecin sonunda her konuda karar veren Cumhurbaşkanı ile nereye gideceği nerde duracağı ne yapacağı belli olmayan bir süreç doğacak” diye konuştu.

 

 

HALKIMIZ ARTIK NEYİN NE OLDUĞUNU BİLİYOR

 

 

Milletvekili Gürer, 18 maddelik değişimin halkın sorunlarına çözüm üretmeyeceğini, işçi, köylü, çiftçi esnaf, işsiz, memur, sanayici, kadın, genç, çocuk, engelli için daha güzel bir Türkiye değil, daha sorunlu bir ülke haline gelineceğini de belirterek, “Biz bu nedenle referanduma hayır diyoruz. Anayasa Değişiklik Paketinin yasalaşmasını isteyen AKP sözcüleri bu maddelerin tam olarak anlaşılamaması için vatandaşları yanıltmaya çalışıyorlar. Ancak köyde, kasabada, çaşıda, görüştüğümüz toplumun her kesiminden vatandaşlarımız tüm yetkilerin bir adamda toplanmasının ülkenin hayrına olmayacağını düşündüklerini bize ifade ediyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

1 2 3 4