CHP’li Gürer: Bir tek başkomutanımız var, o da Mustafa Kemal Atatürk!

CHP’li Gürer: Bir tek başkomutanımız var, o da Mustafa Kemal Atatürk!
26 Temmuz 2017 10:01

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, merkeze bağlı Aktaş beldesinde düzenlenen ‘Asker Uğurlama Törenine’ katıldı.

 

 

 

Gürer “Bu ülkede gariban ailelerin çocukları kadar varlıklı ailelerin çocukları da askerlik görevini layıkıyla yerine getirmelidir. Mazereti olmayan için en kutsal görev askerliktir.” dedi.

 

 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Aktaş Belediyesi tarafından düzenlenen asker uğurlama törenine İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Çiftlik İlçe Başkanı Turgay Yıldız ve parti yöneticileriyle birlikte katıldı.

 

 

ASKERLİK KUTSALDIR

 
Asker uğurlama töreninde vatani görevlerini yapacak olan gençlere hayırlı tezkereler dileyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Geçen yılda asker yolculara için burada idik kardeşlerimiz görevlerini yaptı, geldi. Hayırlısı ile bu kardeşlerimizde gidip gelecekler. İnşallah düğünlerinde de bir arada olacağız Yaşı gelen her genç asker olacak. Askerlerimizin en iyi şekilde vatani görevlerini yapacaklarından şüphem yok. Vatana hizmeti her şeyden önemlidir. Ancak burada şunu söylemek isterim; bu ülkede gariban ailelerin çocukları kadar varlıklı ailelerin çocukları da mazereti yoksa askerliğini layıkıyla yerine getirmelidirler.” dedi.

 

 

TEK BAŞKOMUTAMINIZ VAR; O DA ATATÜRK…

 
Türkiye Cumhuriyeti’nin tek bir başkomutanın olduğunu, O’nun da Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Mustafa Kemal Atatürk Yemen’de, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da Mili Mücadelede ordularının başında bu ülkenin kurtuluş mücadelesini vermiştir. Savaş bittikten sonra da başkomutanlık yetkilerini meclise iade etmiştir. Ülkemizde yaşanan her sorunda yeni başkomutan aramaya ihtiyacımız yok. Başkomutan ordularının başında ülkesinin değerlerini sahiplenerek olunur. Musul’da, Kerkük’te kırmızıçizgiler yok edilirken, Vatan toprağı Şah Süleyman türbesi korunamadığını için bir gecede taşınırken, Ege’de Yunanlılar adalarımıza bayrak dikerken seyirci kalarak bu ülkede başkomutan olunmaz” şeklinde konuştu.

 

 

Gürer, ülkede sorunların aşılmasının dayanışmayı, sevgiyi büyütüp, birlik ve dirlik içinde ayrıştırmadan yaşamak olduğunu da belirtti ve terörü lanetlediklerini ifade ederek “Ülke değerlerini korumak ve sahiplenmek için varız” dedi.

 
Gürer “Bizim gidecek başka vatanımız yok, Ülkemizin kurucu partisi olarak bayrağımıza da ezanımıza da vatanımıza da kardeşlik ve barışa da sahip çıktık çıkmaya devam edeceğiz. Biz ülkemizin gelişmesi ilerlemesi , sorunlarının aşılmasından yanayız “ dedi. Aktaş Belediyesi başarılı çalışmaları ve bu etkinlikleri düzenli olarak sürdürmesinden dolayı teşekkür etti.

 

 

Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur ise düzenlenen törende asker adayları için yaptığı konuşmada, vatana hizmetin önemine değinirken görevlerini en iyi şekilde yapmaları temennisinde bulundu. Aktaş Belediye Başkanı Çamur “Her yıl gençlerimizi coşku ile Askere yolcu ediyoruz. Gelecek yıllarda da bu devam edecek. Düğünlerimizi de böyle yapalım. Düğünlerde silahlı kutlamalar yapmayalım. Eğlenirken acı yaşamayalım” dedi. Başkan Çamur, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in her etkinlikleri katılıp sorunlarında yanlarında olduğu ifade ederek destekleri için Gürer’e teşekkür etti.

 

 

Aktaş nüfusuna kayıtlı gençler Furkan Hazır, Fatih Şimşek, Gökhan Sulu, Furkan Tosun, Tahir Ali Sulu, Erdinç Türkmen ve Burak Şahin belde halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen asker uğurlama töreninin ardından birliklerine uğurlandı.​