CHP’li Gürer: AVM’lerin kent merkezine yapılması küçük esnafı yok ediyor

CHP’li Gürer: AVM’lerin kent merkezine yapılması küçük esnafı yok ediyor
11 Şubat 2018 10:03

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Gökpete’yi ziyaret etti. Yeniden oda başkanlığına seçilen Göktepe ve yönetim kurulunu tebrik ederek başarı dileyen Ömer Fethi Gürer, küçük esnafın büyük sorunlar yaşadığını belirtti ve “Bu konuda kapsamlı düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

 

 

 

CHP Niğde İl ve İlçe yöneticileri ile birlikte, Bakkallar ve Bayiler Odası’nı ziyaret eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, oda başkanı Şinasi Göktepe ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Geçtiğimiz haftalarda yapılan Olağan Genel Kurul’da yeniden Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığına seçilen Göktepe’yi ve yeni yönetim kurulunu tebrik eden Ömer Fethi Gürer, oda yönetimine görevlerinde başarı diledi.

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bakkal ve bayi esnafının yaşadığı sorunları da dinledi. Ömer Fethi Gürer, alışveriş merkezlerinin (AVM), kent içinde yapılmasının küçük esnaf için büyük sıkıntı yarattığına değindi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, alışveriş merkezlerinin kent içinde yapılmasının küçük esnafın mağdur olmasına ve kapanmasına neden olacağını belirtti. Çiftçi ve işçilerin gelir düzeyi düşmesinin küçük esnafı doğrudan etkilediğini belirten Ömer Fethi Gürer özellikle mahallerde bakkal ve diğer esnafın mahallenin dokusunda önemli olduğunu da vurguladı . “Veresiye defterine borç yazdırılan, adres sorulan, ürünün kaliteli ve iyisini her gün yüzyüze baktığı kişiye satan, dert ortağı mahalle esnafı ne yazık ki tükeniyor “diyen Gürer “Her yıl binlerce esnaf kepenk indirmek zorunda kalıyor. Hükümet küçük esnafı desteklemeli,AVM ler kent içine değil kent dışına yapılmalı, AVM ler kent içinde ayrıca trafikte yarattığı sorunlarda dahil bu anlamda düzenleyici önlemler alınmalı” dedi.

 

 

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, parlamentoda özellikle küçük esnafın sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaları taktir ve memnuniyetle karşıladıklarını anlatan Şinasi Göktepe, “Sayın vekilimiz, bizlerin sorunlarını her zaman Meclis’te dile getirdi. Sorunları çözümü konusunda takipçi oldu. Kendilerine tüm esnafımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

 

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Göktepe, Niğde’de 2010 yılında 1100 olan odalarına kayıtlı üye sayısının bugün 683’e kadar düştüğüne dikkat çekerek, Marketler Yasası’nın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

 

Gürer’in ziyaretinde CHP İl Başkanı Erhan Adem ve Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ile Yöneticileri de yer aldı.​

resim resim1 resim2