CHP’li Gürer: 24 Haziran’dan sonra sorunları tespit eden değil çözen taraf olacağız!

CHP’li Gürer: 24 Haziran’dan sonra sorunları tespit eden değil çözen taraf olacağız!
31 Mayıs 2018 10:30

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnaf ve sanatkârların son yıllarda tarihin en kötü dönemlerini yaşadığını belirterek, “Bugüne kadar sorunları tespit eden taraftaydık. 24 Hazirandan sonra CHP iktidarıyla sorunları çözen tarafta olacağız. Siftah yapamadan kepenk kapatan, ağır vergi yükü altında ezilen esnafın sorunları CHP iktidarı ile çözülecek” dedi.

 

 

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARINDAN ESNAF ZİYARETİ

 

 

CHP Niğde Milletvekili adayları, 24 Haziranda yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri çalışmaları kapsamında, il merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Niğde Milletvekili adayları Ömer Fethi Gürer, Ahmet Oğuz Özmen ve Nagehan Eskioğlu ve CHP İlçe. Başkanı Kamil Davarcı esnaf ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

 

ESNAF KAN AĞLIYOR

 

 

Esnaf ve sanatkârın sorunlarının her geçen yıl arttığını söyleyen Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetinin, ekonominin temel taşını oluşturan esnaf ve sanatkârların sorunlarına kulak tıkadığını belirtti. Esnafın ağır vergi yükü altında ezildiğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Ziyaret ettiğimiz esnaf ve sanatkârımız adeta kan ağlıyor. Ekonomik kriz etkisini öylesine gösteriyor ki, siftah yapmadan kepenk kapatan esnafımız, dükkân kirasını bile ödeyemeyecek duruma geldi. Türkiye’de her gün yüzlerce esnaf dükkânına kilit vurmak zorunda kalıyor. AKP 16 yıldır, esnaf ve sanatkârımızın sorunlarını görmezden geliyor” dedi.

 

 

24 HAZİRAN’DAN SONRA SORUNLARI ÇÖZEN TARAFTA OLACAĞIZ

 

 

TBMM’de esnaf ve sanatkârların sorunlarına yönelik onlarca soru önergesi verdiğini, kanun teklifi ve meclis araştırması talepleriyle esnafın yaşadığı sorunları meclis gündemine getirdiğini hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Meclis Genel Kurulu’nda ve komisyon toplantılarında da esnafımızı yaşadığı yüzlerce sorunu defalarca kez dile getirdim. Bugüne kadar Meclis’te sorunların tespiti ve gündeme getirilmesi için mücadele ettik. 24 Haziran’dan sonra ise CHP iktidarıyla sorunları çözen taraf olacağız. Esnafımızın ve sanatkârımızın yaşadığı problemleri çok iyi biliyoruz. Bu sorunları bir bir çözeceğiz ve ekonomimizin temel taşını oluşturan esnaf ve sanatkârımızın nefes almasını, eski ekonomik gücüne kavuşmasını sağlayacağız” diye konuştu.

 

 

CHP’NİN PROJELERİ ESNAF VE SANATKÂRA NEFES ALDIRACAK

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP’nin seçim bildirgesinde esnaf ve sanatkârlara yönelik yer alan düzenlemelerden de bahsetti. Esnaf ve sanatkârların siyasette geniş yer bulabilmesi için Esnaf Bakanlığı kuracaklarını belirten Gürer, “Üreticinin ve esnafın asgari ücrete kadar olan gelirlerine gelir vergisi muafiyeti tanıyacak şekilde, gelir vergisi dilimlerini yeniden düzenleyeceğiz. Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız. Emekli olmuş ancak işine devam esnafın sosyal güvenlik pirimi kesintisini kaldıracağız. Esnafın kira stopajı kaldırılacak. Kira araç ve giderleri ve işyeri masrafları vergiden düşülecek. Esnafa yıllık ödediği vergi ve pirim kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız, kira öder gibi dükkân sahibi olmalarına olanak tanıyacak kredi kullanmalarını sağlayacağız” dedi.

 

 

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARINA ESNAFTAN YOĞUN İLGİ

 

 

Bu arada CHP Niğde Milletvekili adaylarına esnaf ve sanatkârlar ile vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Esnaf ve sanatkârlar, TBMM’de sorunlarını gündeme getiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e, teşekkür etti.

 

33923303_1266548543448513_1724640574360780800_n 33964792_1266510383452329_1864475806051336192_n