CHP’li Gürer: 23 Nisan Türk ulusunun, özgürlük meşalesini yaktığı gündür

CHP’li Gürer: 23 Nisan Türk ulusunun, özgürlük meşalesini yaktığı gündür
22 Nisan 2019 10:48

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 99 yıl önce TBMM’nin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920 tarihinin aynı zamanda, Türk milletinin özgürlük meşalesini yaktığı gün olduğunu söyledi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

 

CHP Milletvekili Gürer, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 99 yıl önce bugün açıldığını anımsattı.

 

 

23 Nisan 1920 tarihinin sadece TBMM’nin açıldığı bir gün olmadığını söyleyen Gürer, “Bu tarih aynı zamanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli mücadelenin başladığı, Türk milletinin hürriyet meşalesini yaktığı gündür” dedi.

 

 

Gürer, büyük Önder Atatürk’ün TBMM’nin açıldığı günü sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiğini belirterek, “Türk milletine aydınlık bir yolu açtığı günü, bayram olarak çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şüphesiz ki; Türk çocuklarının milletimizin geleceğinin teminatı, cumhuriyetimizin temel niteliklerinin koruyucusu olacağını biliyordu. Bizlerinde çocuklarımızın aklın ve bilimin yolundan ayrılmadan, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağına olan inancımız sonsuzdur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığı altında, bağımsızlığımızı, cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. 99 yıl önce Gazi Meclisi’mizi açan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi sonsuz rahmet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.