CHP’li Gürer: 14 yıldır Emniyette, görevde yükselme sınavı neden yapılmıyor?

CHP’li Gürer: 14 yıldır Emniyette, görevde yükselme sınavı neden yapılmıyor?
10 Mayıs 2019 10:05

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emniyet Hizmetleri dışındaki personel için 14 yıldır yapılmayan görevde yükselme sınavını, soru önergesiyle Meclis Gündemine taşıdı.

 

 

 

Önergeyi yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı için başlatılan çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Gürer, soru önergesinde, “Emniyet Teşkilatı bünyesinde bulunan, Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışındaki diğer hizmet sınıflarında çalışan personel için 14 yıldır görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılmamıştır. 2018 yılında görevde yükselme ve unvan değişikliği ile ilgili sınav yapılacak mıdır? Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelinin, asli vazifesi olan güvenlik ve asayiş ile ilgili işlerin dışında, sivil memur eli ile gördürülmesi gereken güvenlik ve asayiş ile ilgisi olmayan büro işlerinde de görevlendirilmelerinin nedeni nedir? Personelin asli işlerini yapmaları konusunda çalışma yapılması düşünülmekte midir?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışındaki diğer hizmet sınıflarında çalışan personel için “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı” ile ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı.