CHP’li Gürer: 100 bin açığın olduğu MEB’de 20 bin öğretmenin atanması mağduriyet yarattı

CHP’li Gürer: 100 bin açığın olduğu MEB’de 20 bin öğretmenin atanması mağduriyet yarattı
18 Ocak 2019 08:15

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 100 bin öğretmen açığı varken, 20 bin öğretmen ataması yapıldığını belirterek, bu durumun atanamayan öğretmenler açısından ciddi bir mağduriyet olduğunu söyledi.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak atanamayan öğretmenlerin ve atama bekleyen diğer meslek gruplarının mağduriyetine dikkat çekti.

 

100 BİN ÖĞRETMEN AÇAIĞI VAR

 

Gürer, öğretmen, sağlıkçı, mühendis, mimarların kamuda atama beklemeye devam ettiğini belirterek, “Millî Eğitim Bakanlığınca 100 bin öğretmen kadro açığı varken 20 bin öğretmen ataması yetersizdir. En az 40 bin öğretmen ataması bekleniyordu. 100 bin öğretmen kadrosu boşken yapılan atamanın yetersizliği nedeniyle ciddi bir mağduriyet var” dedi.

 

 

1200 ÜCRETLİ ÖĞRETMEN KONTENJAN MAĞDURU OLDU

 

Millî Eğitim Bakanlığında ücretli öğretmenlerden bir bölümü kadro aldığını, 1.200 öğretmenin ise kontenjan mağduru olduğunu ifade eden Gürer, “Kadro mağduru 1.200 öğretmene bir an önce kadro verilmelidir. Ağır koşullarda geçinen, eğitim neferleri bütün koşulları sağladıkları hâlde kadro dışı bırakılmaları büyük haksızlıktır. 1.200 öğretmenin kadro atamaları sağlanmalıdır” dedi.

 

MÜHENDİS VE MİMARLAR DA KADRO BEKLİYOR

 

CHP Milletvekili Gürer, mühendisler ve mimarlar için de kadro açılması ve onlara da bir an önce kadrolarının verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.