CHP’li Güler: TBMM’ye yakışan Suriye tezkeresinin geri çevrilmesidir

CHP’li Güler: TBMM’ye yakışan Suriye tezkeresinin geri çevrilmesidir
21 Eylül 2013 12:43

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler 4 Ekim’de TBMM’ye gelecek Suriye tezkeresinin reddedilmesinin TBMM’ye yakışan tavır olacağını savunarak, “Bu tezkerenin Meclis’ten geçmemesi için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

 

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, seçim bölgesindeki çalışmalarını köy, dernek ve ilçe örgütleri ziyaretleri ile sürdürüyor. Güler Konak CHP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti ve partililerle bir araya geldi. Güler, ilçe başkanlığına gelişinde CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, ilçe yöneticileri, gençlik kolları üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. Güler, 4 Ekim’de Meclis’e getirilecek olan tezkereyi değerlendirdi. AKP Hükümeti’nin Suriye konusunda izlediği politikalara değinen Güler, Hükümetin başından beri yanlışlar ve çelişkiler içinde olduğunu, uzun süredir savaş kışkırtıcılığı yaptığını söyledi.

 

SAVAŞA HAYIR’I ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜRMELİ

 

Güler, “Suriye konusunda AKP Hükümeti savaş kışkırtıcısıdır. Türk halkı hiçbir şekilde AKP Hükümeti’nin arkasında durmayacak. Cümle alem de bunu böyle bilmeli. 4 Ekim’de tezkere Meclis’e geldiğinde insanlar Ankara’ya hazır olup yürümelidir. İnsanları sokaklara dökelim demiyorum ya da bunu sadece CHP yapsın da demiyorum. AKP’nin Meclis’e getireceği tezkereyi görüşme cesareti bulmaması lazım. Burada mesele Suriye falan değil burada mesele Türkiye. 4 Ekim tezkeresine hayır demek Türkiye’yi savunmak anlamına geliyor. Onun için hazırlık yapmak lazım, toplantılar yapmak lazım, bildiriler dağıtmak lazım, ‘Savaşa Hayır’ı ete kemiğe büründürmek lazım. Ben inanıyorum ki AKP’ye oy veren seçmenler de savaş istemiyor. Son günlerde İzmir’de, merkezde ve köylerde yaptığım ziyaretlerde yurttaşlardan hep şunu duydum; ‘Irak’ta ne oldu baksana insanlar ölüyor. Irak’a girildi şimdi Irak’ta oluk oluk kan akıyor, Suriye’de farklı mı olacak?’ Yurttaşlarımız tarafından yapılan tespit çok doğru” dedi.

 

TEZKERENİN GEÇMEMESİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

 

4 Ekim’de Suriye tezkeresinin Başbakan tarafından Meclis’e getirileceğini söyleyen Güler, “AKP Meclise Suriye savaş tezkeresi getireceğini söylüyor. Hükümet, Suriye konusunda, TSK’nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesine ilişkin bir yıl süreyle izin verilmesini öngören tezkereyi geçtiğimiz yıl bizim reddetmemize karşın sayısal çoğunluğu ile çıkarmıştı. Mevcut tezkerenin süresi önümüzdeki 4 Ekim’de doluyor. AKP de Meclise yeniden tezkereyi getirerek saldırganlığına zemin oluşturmaya çalışıyor. Bütün gücümüzle buna dur diyeceğiz. Irak’a saldırıyı hedefleyen 1 Mart tezkeresini o dönemin TBMM’si nasıl geri çevirmişse, bugün 4 Ekim günü gelecek olan tezkerenin geri çevrilmesi TBMM’ye yakışan tavırdır. Bu tezkerenin Meclis’ten geçmemesi için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.