CHP’li Göker, yaz saati uygulamasını sordu! ‘Raporu okuma şansınız oldu mu?’

CHP’li Göker, yaz saati uygulamasını sordu! ‘Raporu okuma şansınız oldu mu?’
2 Ekim 2017 12:32

CHP Burdur MilletvekiliDr. Mehmet GÖKER Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nayaz saati uygulaması hakkında yazılı soru önergesi verdi.

 

 

 

Sayın Bakan’ın katıldığı bir toplantıda, yaz saati uygulaması sonucunda enerji bağlamında 540 milyon liralık tasarruf sağlandığını ve Danıştay kararına rağmen bu uygulamanın devam edeceğini belirttiğini söyleyen GÖKER, “Ancak Elektrik Mühendisleri Odası’nın, kalıcı yaz saatine geçilmesi nedeniyle elektrik tüketiminin azalmadığı, aksine geçen senenin aynı dönemine göre 2015 ve 2016 yılları Kasım ayları kıyaslandığında yüzde 6,53 oranında artış olduğuna ilişkin bir raporu bulunmaktadır.Diğer taraftan, enerji tasarrufu bir yana söz konusu karara toplumun her kesiminden tepkiler gelmiş ve gelmeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz soğuk kış günlerinde daha güneş doğmadan evlerinden çıkmak zorunda kalmakta ve bu da çocuklarımızın ders performansını düşürmektedir. Okula yürüyerek giden öğrenci velileri ise saldırgan sokak köpekleri ve madde bağımlıları nedeniyle çocuklarının zifiri karanlıkta sokağa çıkmasını istememektedir” dedi.

 

 

İhracatçılar Birliği’nin de konu ile ilgili açıklama yaparak ülkemizle İngiltere arasında üç saatlik, Almanya, İspanya, Fransa gibi ülkelerle ise iki saatlik farka dikkat çektiğini ve çalışma saatleri arasındaki uyumsuzluk makasının iyice açıldığını belirten CHP’li Vekil, “Sonuç olarak, uygulamanın devamında sağlık, ulaştırma, finans, spor ve turizm alanlarında birçok problemle karşı karşıya kalınacaktır. Gelin bu inadınızdan vazgeçin” dedi.

 

 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

 

 

Elektrik Mühendisleri Odası’nın, kalıcı yaz saatine geçilmesi nedeniyle elektrik tüketiminin azalmadığı, aksine arttığını söyleyen raporu okuma şansınız oldu mu?

Eğer okursanız ve size de mantıklı gelirse enerji tasarrufu yerine israfa yol açan ve enerji tüketiminde bir artışa neden olan bu uygulamaya son verilebilir mi?

Toplumun büyük kesiminin söz konusu bu uygulamadan memnun olmadığı görünürken ısrarla buna devam edilmesinin gerekçesi nedir?