CHP’li Göker, üreticinin borcunun ertelenmesini istedi!

CHP’li Göker, üreticinin borcunun ertelenmesini istedi!
4 Eylül 2018 10:45

CHP Burdur MilletvekiliDr. Mehmet GÖKER Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yeüreticinin borcunun ertelenmesi konusunda yazılı soru önergesi verdi.

 

 

Dünyada yükselen nüfusa bağlı olarak sürekli artan gıda talebinin tarım sektörünü stratejik bir sektör haline getirdiğini belirten GÖKER, “Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler tarıma ciddi miktarda kaynak aktarmakta ve bu çerçevede tarım üreticilerini desteklemektedirler. Ancak ülkemizde tarım kesimine yeterli kaynağın ayrılmadığı görülmektedir” dedi.

 

Bununla birlikte üreticilerimizin kullandığı mazot, gübre, tohum gibi temel girdilerde yaşanan artışların ve ani iklim değişikleri nedeniyle meydana gelen aşırı yağışların üreticilerimizi olumsuz etkilediğini söyleyen CHP’li vekil,“İklim değişikleri nedeniyle buğdayda, kirazda, fındıkta ve daha pek çok üründe yaşanan rekolte kaybı nedeniyle üreticilerimiz, ürettiğini maliyetine bile satamama noktasına gelmiştir.Bugün ülkemizde borçları nedeni ile icralık olan pek çok üreticimiz bulunmaktadır. Bunlara yenilerinin eklenmemesi adına üreticilerimizin Ziraat Bankasına olan borçlarının en az 1 sene süre ile ertelenmesi üreticilerimizi bir nebze olsun rahatlatacaktır” diyerek vadesi gelen borçların ertelenmesini talep etti.

 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu soruya yer verdi:

 

İklim değişikleri nedeniyle pek çok üründe rekolte kaybı yaşayan üreticilerimizin Ziraat Bankasına olan vadesi gelen borçlarının en az 1 sene süre ile ertelenmesi konusunda Bakanlığınızca herhangi bir çalışma başlatılacak mıdır?

 

önerge-borç erteleme