CHP’li Göker, Hakan Atilla’nın avukatını sordu! ‘Cathy Fleming uyarıldı mı?’

CHP’li Göker, Hakan Atilla’nın avukatını sordu! ‘Cathy Fleming uyarıldı mı?’
11 Ocak 2018 10:48

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Başbakan Binali Yıldırım’a Hakan Atilla’nın avukatı hakkında yazılı soru önergesi verdi.

 

 

 

Amerika’da görülen Halkbank davasında sanık olan Hakan Atilla’nın avukatı Cathy Fleming’in Reza Zarrab’a hitaben yönelttiği “Bu, bazı insanları takipçisi olduğu bir siyasi hareket doğru mu? Ama bunların herhangi bir şeyi patlatmadıkları konusunda hemfikiriz değil mi?” sorularını gündeme getiren GÖKER, “Fleming’in FETÖ’yü bir terör örgütü olarak değil de siyasi bir hareket olarak göstermeye çalıştığı iddialarını da beraberinde getirmiştir” dedi.

 

 

Ardından Türk basınına demeç veren Cathy Fleming’in, FETÖ için kullandığı “Siyasal hareket… Bir şey patlatmadılar…”cümleleri için, “Yanlış yargılama olmaması ve terörizmi bu davanın dışında tutmak için bunları söyledim. Bu dava finansal suçlara ilişkin olduğu için böyle bir ifade kullandım.” diyerek adeta bir skandala imza attığını belirten CHP’li Vekil, ücretini Türkiye Cumhuriyeti’nin ödediği bu avukatın cesaretini nereden aldığını sordu.

 

 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Avukatlık ücretini Türkiye Cumhuriyeti’nin yani Halkbank’ın ödediği bir avukatın yaptığı bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Cathy Fleming’e tarafınızdan ya da Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile herhangi bir uyarı yapılmış mıdır?

FETÖ’nün, terör örgütü olduğundan bihaber olan bu avukat kim tarafından, hangi kriterlere dayanılarak tutulmuştur?