CHP’li Göker asker ölümlerini Meclis’e taşıdı!

CHP’li Göker asker ölümlerini Meclis’e taşıdı!
24 Ekim 2018 10:14

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a asker ölümleri ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

 

 

Askerlik görevlerini ifa ederken ölen ve ölümleri şüpheli sayılan askerlerimizin sayısının her geçen gün artmakta olduğunu belirten GÖKER, “Son olarak Gaziantep’in Islahiye ilçesinde bulunan Fevzipaşa Karakolu’nda askerlik görevini yapan Ömer Faruk Demirkol’un birliğinde “sürekli olarak ağladığı” gerekçesiyle Urfa’ya izinli gönderildiği ve izin dönüşü “bir başka askerin yerine tuttuğu nöbet” sırasında intihar ettiği açıklanmıştır. Ölen askerimizin ailesi, şikâyetçi olarak Islahiye’de polise ifade vermiş ve çocuklarının birliğinde “ağır baskı ve tehdit altında” tutulduğunu iddia etmişlerdir. Yine askerimizin anne ve babası, çocuklarının çağrısı üzerine 4 kez Islahiye’ye gittiklerini ancak “ağır baskı” altında olan çocuklarını kurtaramadıklarını gözyaşları içinde haykırmışlardır” dedi.

 

 

Askerlerimizin şüpheli ölümlerinin artması ve davaların uzayarak bir türlü sonuçlanmaması, halkımızın Türk Silahlı Kuvvetlerine olan güvenini zedelemekte olduğundan askerlerimizin psikolojilerini bozarak intihara sürüklenmelerine sebebiyet veren kişilerin bir an önce bulunarak devlet memuriyetinden uzaklaştırılmasının yerinde bir davranış olacağını söyleyen CHP’li Vekil Milli Savunma Bakanlığına bazı sorular yöneltti.

 

 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

 

Son 10 yılda şüpheli görülen ve yakınlarının davaya konu yaptığı asker ölümlerinin yıllar itibarı ile dağılımı nedir?

Ömer Faruk Demirkol’un psikolojik durumu hakkında bilgi sahibi olan komutanları söz konusu duruma niye müdahale etmemişlerdir?

Ömer Faruk Demirkolu’un İslâhiye’deki bu kuşkulu ölümünü soruşturmak için özel bir ekip görevlendirilecek midir?

Askeri birliklerimizde yaşanan ölümlerin nedenlerinin araştırılarak ortaya çıkarılması ve bu ölümlerin önlenerek başka ailelerin evlat acısı yaşamaması için ne gibi tedbirlerin alınması planlanmaktadır?