CHP’li Göker, alkol yasağını sordu! ‘Kimsenin yaşam tarzına karışmamak bu mudur?’

CHP’li Göker, alkol yasağını sordu! ‘Kimsenin yaşam tarzına karışmamak bu mudur?’
16 Şubat 2018 11:31

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Burdur’da açık alanlarda alkol alınmasını yasaklayan Valilik kararı hakkında yazılı soru önergesi verdi.

 

 

 

07 Şubat 2018 tarihinde Burdur Valiliği sayfasından kamuya açık piknik alanlarında ve park halindeki araçlarda alkol almayı yasaklayan bir karar yayınlandığını belirten GÖKER, “Söz konusu karara gerekçe olarak, Burdur İl sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacını taşımaktadır” dedi.

 

 

CHP’li Vekil,“Topluma ve özgürlüklere müdahale niteliğini taşıyan bu kararla Cumhurbaşkanı tarafından sürekli tekrarlanan “kimsenin yaşam tarzına karışmıyoruz” sözleri yok sayılmıştır. Ülkemizin daha fazla demokrasiye ve daha fazla özgürlüğe ihtiyacı varken hükümetin atadığı vali tarafından alınan bu karar tekrar sorgulanmalıdır” diyerek Bakanlığa bazı sorular yöneltti.

 

 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

 

Burdur Valisinin göreve başladığı tarih olan 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren Burdur ilimizde emniyete intikal eden kaç tane olay olmuştur?

Bu olayların kaç tanesi alkol tüketimi sonucunda olmuştur?

Söz konusu bu yasaktan sonra alkolün meşrubat şişesinde tüketilmesi durumunda kontrol nasıl ve kim tarafından sağlanacaktır?

Cumhurbaşkanı tarafından sürekli tekrarlanan “kimsenin yaşam tarzına karışmıyoruz” sözlerine rağmen alınan bu kararla amaçlanmak istenen nedir?