CHP’li Gök saldırı anlarını anlattı: 50-100 kişi bizi kovaladı

CHP’li Gök saldırı anlarını anlattı: 50-100 kişi bizi kovaladı
21 Nisan 2019 19:10

Kılıçdaroğlu ile birlikte saldırıya uğrayan CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Çubuk’ta katıldığı şehit cenazesinde linç girişimine maruz kaldı.

 

Kılıçdaroğlu ile birlikte saldırıya uğrayan CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

 

Levent Gök, “İlk andan itibaren bir gariplik vardı. Belli gruplar, kalabalığın içine yerleştirilmiş gibiydi. Bizi tam da o grupların olduğu alana yönlendirdiler. Diğer protokol cenazenin arkasında kaldı. Genel Başkan saldırıya uğrarken, erişemedik. Bize de ayrıca saldırdılar. Bir sokağa girdik, arkamızdan 50-100 kişi kovalıyordu” dedi.

 

 

Çubuk’ta yaşanan saldırıyı anlatan Gök, şunları söyledi:

 

“Bu kalabalık yoğun bir kalabalık. Bir aşamada Yıldırım Kaya ile birlikte kendimizi bir tarafta bulduk. O kalabalıkta bize de bütün vekillere de saldırı oldu. Biz kendimizi bulduğumuz bu atmosferde, bir sokağa attık kendimizi. Tesadüfen bir araç bulduk, ona bindik. Çubuk’un dışına çıktık. Mansur Yavaş beyle buluşup, birlikte gelişmeleri takip ettik.

 
“Namaz kılındı mı anlaşılmadı”

 

“Girdiğimiz andan itibaren yoğun bir tepki vardı. Belli gruplar, alana yerleştirilmiş gruplar. Bu tepki giderek, cenazede dahi arttı. Cenaze namazı kılındı mı kılınmadı mı o bile anlaşılmadı. Arkadakiler göremedi. Şehidin cenazesine saygısız bir tutum oldu. Aile çok üzüldü. Şehidin ailesi zaten olayların başından beri hep kınadı olanları.

 

“Bizi saldırgan grupların içine yönlendirdiler”

 

“Daha sonra bizi tam o saldırgan grupların içine yönlendirdiler. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve devlet görevlileri, arka tarafa gittiler, biz kendimizi orada bulduk. Saldırıya açık hale geldik. Yumruklar, tekmeler. 200 metre kadar mesafe oluştu genel başkanla, araca da ulaşamıyoruz. Genel Başkana ulaşamayacağımızı gördük. Bir sokağa girdik. 50-100 kişi arkamızdan kovaladı. 2-3 tane jandarma onları gördü, önlerini bir an kesince, oradan geçen bir arabaya bindik.

 
“Organize bir iş”

 

“Çok organize bir iş. Çok net ortaya çıktı. Kalabalıklar, 3-4 ayrı yerde konuşlanmıştı. Bu grupların içine sokulduk. Ankara Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdürü, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı varken oldu bu saldırı. Hepsi cenazedeydi.”

 
Telefonlar araştırılıyor

 

Ankara Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, cenaze öncesinde yaşanan telefon trafiğinin araştırıldığı, sosyal medyada saldırıyı organize etmeye yönelik bir trafik olup olmadığının incelendiği öğrenildi.

 
Kılıçdaroğlu partililere izin vermedi

 

Saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu’nun, 1,5 saat tutulduğu evde ailesine iyi olduğunu bildirdiği, partililerle konuştuğu, Çubuk’a gelmek isteyen vekillere ve partililere izin vermediği ifade edildi.

 

Zırhlı araçtan Çubuk’tan çıkartıldıktan sonra diğer vekillerle buluşan Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’ne geldikten sonra önce partililerle bir araya geldi daha sonra MKYK üyeleri ile toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, toplantıda organize bir saldırının söz konusu olduğunu söyledi, herkesten soğukkanlı olmasını istedi.