CHP’li Gök, Melih Gökçek’in peşini bırakmıyor!

CHP’li Gök, Melih Gökçek’in peşini bırakmıyor!
26 Mayıs 2016 17:33

CHP’li Gök Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 533 milyon lirayı geçen “sayım noksanları hesabı”nı İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

 

 

 

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bilançosundaki 533 milyon lirayı aşan “sayım noksanları hesabı”nı TBMM’ye taşıdı.

 

 

Levent Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, ilgili yönetmelikte 197-Sayım Noksanları Hesabının niteliğinin “Bu hesap, yapılan sayımlar sonucunda tespit edilen kasa, döviz, alınan çek, menkul kıymet ve stok noksanlıklarının geçici olarak kaydedilip izlenmesi için kullanılır” şeklinde tarif edildiğini hatırlattı.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılı bilançosunda 460 milyon liralık, 2014 yılı bilançosunda 517 milyon liralık sayım noksanı gözüktüğünü vurgulayan Gök, “2015 yılı bilançosunda ise “Sayım Noksanları Hesabı”nın 533 milyon lira olduğu bilinmektedir” dedi. Geçici olması gereken bir hesapta yıllar itibariyle giderek büyüyen böylesine bir bakiye bulunmasının, söz konusu belediyenin hesaplarıyla ilgili olarak haklı kuşkular doğurduğunu belirten Levent Gök, şunları söyledi:

 

 

“Kamuoyuna yansıyan haberler Belediye yönetiminin söz konusu hesabın ayrıntılarıyla ilgili olarak Belediye Meclisi’ne de bilgi vermekte direndiğine işaret etmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan basın açıklaması da söz konusu hesaplarla ilgili olarak duyulan kuşkuları teyit eder nitelikle çelişkiler içermektedir.

 

 

Belediyenin yaptığı ilk açıklamada, “Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın iş ve işlemlerinin takibi amacıyla 2012 yılına kadar defter usulü yapılan çalışmaların otomasyon sistemine geçiş amacıyla “yazılım programı” alım ihalesi yapılmıştır. İhaleyi Kaynak Holding’e bağlı BELSİS Bilgisayar Yazılım İletişim Hizmetleri Tic. San.Ltd.Şti. kazanmış ve yazılımı yapmıştır. İlgili firmanın yazılım işlemlerindeki hatalar dolayısıyla kayıtlarımızda sayım noksanı diye tanımladığımız sonuç ortaya çıkmıştır.

 

 

Sözleşmesi sona erdirilen firmanın program yazılımındaki bu hatanın düzeltilmesi çalışmaları devam etmektedir” denilmiştir. Sözü edilen firma (BELSİS) ise Kaynak Holding’le bir ilişkisinin bulunmadığını, Ankara Büyükşehir Belediyesine verilen hizmetin ihale ile gerçekleştiğini, yapılan işlerin kesin kabullerinin yapıldığını, bir hata ve eksiklik tespit edilmediğini, yazılım programında bir hata bulunmadığını, yıllarca kullanılan programın hâlihazırda birçok belediyede de kullanıldığını” ileri sürmektedir.” denildi.

 

 

 

Gök, İçişleri Bakanı Ala’nın şu sorulara yanıt vermesini istedi:

 

 

1-Ankara Büyükşehir Belediyesi, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanmış olan Kaynak Holding’le ilişkisi olmayan bir firmayı niçin bu holdingin bir firması gibi gösterme ihtiyacı hissetmiştir?

 

 

2-Ankara Büyükşehir Belediyesi, BELSİS firmasının “sözleşmesinin, hatanın fark edilmesiyle sona erdirildiğini” açıklarken, söz konusu firma “yapılan işlerin kesin kabulünün yapıldığını, herhangi bir hata bulunmadığını ve yapılan son ihale gereğince sözleşmenin 26.12.2014 tarihinde sona erdiğini” belirtmektedir. Açıklamalar arasındaki bu çelişkinin giderilmesi için Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin BELSİS firmasıyla olan sözleşmesini fesh ettiğine ilişkin belgeyi bizimle paylaşır mısınız?

 

 

3-Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “program hatasının 2013 yılına ait olduğu üzerinde değişiklik yapılmadığı için bu yıla (2013 yılı) ait hatadan kaynaklanan kayıtların 2014 ve 2015 yıllarında görüldüğü” savunması yapılmıştır. Eğer hata 2013 yılında fark edildiyse sonraki yıllarda artarak devam etmesinin nedeni nedir?