CHP’li gençlerden ‘iç güvenlik paketi’ eylemi

CHP’li gençlerden ‘iç güvenlik paketi’ eylemi
21 Şubat 2015 14:35

CHP Gençlik Kolları İç Güvenlik Yasası’na karşı eş zamanlı eylem düzenledi.

 

 

CHP Gençlik Kolları, son günlerde büyük tartışmalara yol açan İç Güvenlik Paketi ve Sümeyye Erdoğan ile ilgili ortaya atılan iddialara karşı eş zamanlı eylem düzenledi. Sokağa çıkan gençler paketi ve iddiaları eleştirdi.

 

 

CHP Ankara İl Gençlik Kolları öncülüğünde düzenlenen eylemde açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız “Taşa, sapana, molotofa karşı iç güvenlik paketi çıkardıklarını iddia edenler, zulüm paketini meşru zemine oturtmaya çalışıyor.

 

 

Geçmişte yaşanan olayları örnek göstererek paketin gerekliliğini savunanlara sesleniyoruz: Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Küçükçekmece’ de otobüse motolofkokteyli atılması sonucu hayatını kaybeden 18 yaşındaki Serap Eser için otobüsü kundaklayan kişilerin istihbarat elemanı olduğu yönündeki açıklamasına kulaklarınızı tıkadınız.

 

 

Yandaş medya bununla ilgili tek bir satır dahi yazmadı. İç güvenlik paketini savunurken örnek gösterdiğiniz bu olayın suçlularını biz işaret etmiyoruz, sizin iktidarınızda İçişleri Bakanlığı yapmış eski bakan dile getiriyor. İç güvenlik paketi mecliste görüşülürken milletin vekillerine neler yaptılar, paket geçtikten sonra sokakta halka neler yapabileceklerini varın siz düşünün. Bu paket iktidarın katliam fermanıdır. ‘Özgürlükleri koruma paketi’ diye nitelendirdikleri bu paket faşizmi koruma paketidir, faşizmin yasallaşmasıdır. İktidarın bu paketi yasallaştırması, halk için ‘Vur ulan vur” emridir. Vekillerimiz mecliste direnirken, bizler de burada sokakta direniyoruz” dedi.

 

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da eleştiren Yıldız “Geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakan CHP ve MHP’nin İç Güvenlik Paketi açıklamalarını eleştirip, tertemiz gençleri biri bonzai ile zehirlemek isterse biz buna sessiz mi kalacağız diyerek muhalefet liderlerini yanlış üsluplarla nitelendirmişti.

 

 

Gençler olarak buradan Sayın Başbakan’a sesleniyoruz peki gençleri bukadar düşünen siz, muhalefet grubunun, bonzai ile mücadelenin araştırılması önergesini neden dün Meclis’te reddettiniz?” dedi.

 

 

Sümeyye Erdoğan ile ilgili basında çıkan haberleri eleştiren gençler medyanın tarafsız olmadığını dile getirdi. Yıldız “Kurdukları kirli ittifakları unutup Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden Sümeyye Erdoğan’a mağduriyet yaratarak Sümeyye Erdoğan’ın milletvekilliği yolunu açmak isteyen AKP’nin ve onun yandaş havuz medyasının partimiz üzerine kurguladığı bu yalan ve iftira oyununu bozmak için hesap soruyoruz ve sormaya devam edeceğiz.

 

 

Bu iftira Kabataş yalanından farklı değildir. Burada bireyler, kurumlar hedef gösterilerek provokasyon başlatılmak isteniyor ve yandaş medya buna aracılık ediyor. Ve Savcılık bu iftirayı ciddiye alıp soruşturma başlatıyor. Oysa nice kaybettiğimiz canlarımızın soruşturmaları halkın baskısıyla zoraki başlatılırken, Savcılık jet hızıyla bu iftira için soruşturma açıyor” dedi.