CHP’li gençlerden bayramda Soma ziyareti

CHP’li gençlerden bayramda Soma ziyareti
28 Temmuz 2014 20:11

Gençlik örgütleri bayramın ilk gününde Soma maden faciasında şehit olan madenci çocuklarını unutmadı.

 

İlk kez babasız bayram geçiren çocukların yanında yer alan CHP’li gençler köy ziyaretleri gerçekleştirerek ,Zeytin üreticisi çiftçiler ile de bir araya geldi. CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, ziyaretlerde Soma da Babasız bayram kutlayan çocuklar ile Gazze ve Filistin de çocuklara yapılan katliamlar ile aynı kaderi paylaştıklarını ifade etti.

 

Başkan Yıldız ve CHP örgütleri madenci şehitliğine buğday taneleri ve karanfil bırakarak gerçekleştirdikleri kabir ziyaretlerinin ardından Yırca Köyünde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından madenci patronlarına peşkeş çekileceği iddia edilen “Zeytin alanları koruma yasası değiştirme kanunu “ile ilgili zeytin üreticileri ile bir araya geldi.

 

“ÇOCUKLARIN KADERİ AYRI”

 

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve gençlik örgütleri bayramın ilk gününü Soma’da maden ocağın da yaşamlarını yitiren maden işçilerinin çocukları ile bayramlaşarak geçirdi. Çocuklara bayram hediyeleri ve Kırtasiye malzemeleri ile giden CHP Gençliği Filistin ve Gazze de yaşanan katliama da dikkat çekerek güçlerin savaşı yüzünden gençlerin ve çocukların mağdur edildiğini kaydetti.

 

Manisa İl başkanlığın da bir araya gelen Manisa,İzmir, Soma örgütleri ile ziyaretler gerçekleştiren Başkan Yıldız,ilk olarak Madenci şehitliğine ziyarette bulunarak kabirlere buğday tanesi ve karanfil bıraktı. Ardından Soma’da yaşanan facia da şehit olan CHP Soma Gençlik Kolları üyesi Tayyip Şenlik’in kabrini ziyaret eden gençlik üyeleri Tayyip Senliğin ailesinin yanın da yer alarak hepimiz sizlerin evladıyız dediler.

 

Ziyaretlerin ardından Yırca köyün de zeytin üreticileri ile bir araya gelen Yıldız, yaptığı açıklama da Ege bölgesinde çıkarılmaya çalışılan Zeytinlik arazililerinin kamulaştırılmasının özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuna bırakıldığını ifade ederek ; ” Enerji bakanın önerdiği zeytin alanlarını koruma yasasını değiştirme teklifi Ege bölgesinde zeytin üzericinin tarlarının kamulaştırılmasının Maden ocakları ve santral sahiplerine peşkeş çekilmeyi hedeflediği için köylünün elinden aldığını kaydetti.

 

Yıldız; “Erdoğan seçilirse Zeytinlikler maden patronlarına peşkeş çekilecek”
CHP Milletvekili Şafak Pavey’in canlı kalkan olmayı göze alarak başlattığı mücadele için CHP’nin tüm milletvekillerinin ve komisyon üyelerinin zeytin üreticilerinin arkasında durduğunu kaydeden Başkan Yıldız ; Seçim öncesi zeytin üreticinin tepkisini çekmek istemeyen iktidar tarımı ve çiftçiyi bitirecek olan projeleri seçim sonuna bıraktığını ve halktan sakladığını söyledi. Özellikle zeytin üreticilerine ve tarım yoluyla geçinen herkese sesleniyorum diyen Yıldız Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa Ege bölgesin de tüm zeytin alanları maden patronlarına peşkeş çekilecek” dedi.

 

Gazze’ye gidişi ile ilgili de soruları yanıtlayan Başkan Yıldız, Mısırla irtibat halinde olduklarını belirterek konsolosluk dilekçelerinin verildiğini söyledi. İsrail üzerinden Gazze’ye gitmenin İsrail’in operasyonlarını meşrulaştırmak olduğunu söyleyen Yıldız ; Bayramdan sonra gelişmelerin beklendiğini ve Avrupa’daki sosyalist örgütlerin Gazze açıklamamdan bu yana vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederek açıklamasını sonlandırdı.