CHP’li gençlerden 17-25 Aralık açıklaması

CHP’li gençlerden 17-25 Aralık açıklaması
21 Aralık 2014 17:08

Manisa’da, CHP Gençlik Kolları üyeleri, her yıl 17-25 Aralık tarihlerini ‘Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası’ olarak kabul edip, çeşitli etkinliklerle unutturmayacakları basın açıklamasıyla duyurdu.

 

 

CHP Manisa İl Gençlik Kolları, Manolya Meydanı’nda bir araya gelerek, 17 Aralık operasyonun yıldönümü sebebiyle basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ve partililer olmak üzere yaklaşık 50 kişilik bir grup katıldı. Bazı CHP’li gençlerin yüzlerindeki maskelerle eyleme katılması dikkati çekti. ‘Baba oğul oldular, memleketi soydular’, ‘Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk’ sloganlarının atıldığı etkinlikte basın açıklamasını CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka yaptı. Bozyaka, 17-25 Aralık tarihlerinin “Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” olarak kabul edilmesi için Türkiye’de yoğun bir kamuoyu oluştuğunu, ancak AK Parti iktidarının bunu kabul etmek istemediğini söyledi. Bozyaka, “17-25 Yolsuzluk operasyonları bu ülkeyi yönetenlerin hırsızlık ve yolsuzluğa bulaştığını ifşa etmiştir. Üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen yolsuzluğa ve hırsızlığa ismi bulaşan bakanlar ile aileleri, işadamları ve müdürlerin herhangi bir soruşturma ve cezaya tabi tutulmamaları AKP iktidarının hırsızları koruyup kolladığını göstermiştir. Bizler CHP gençlik kolları olarak yolsuzluğa ve hırsızlığa ismi bulaşan insanların acilen yargı önüne çıkarılıp gerekli adli süreçler neticesinde cezalandırılmadıkları sürece AKP iktidarı üzerindeki bu kara lekeyi silinmeyecektir” dedi.

 

 

Kamuoyunun 17-25 Aralık tarihlerini ‘Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası’ olarak benimsediğini savunan Bozyaka, “Üzerinden 1 yıl değil 10 yıl geçse de 17-25 Aralık ve devamı kapanmayacaktır. Her yıl CHP gençleri olarak 17- 25 Aralık tarihlerinde meydanlara çıkarak yaşanan bu yolsuzluk ve hırsızlık olaylarını unutturmayacağız” diye konuştu. Açıklamanın ardından grup, olaysız dağıldı.