CHP’li gençler polise ‘yeşil acı biber’ verdi!

CHP’li gençler polise ‘yeşil acı biber’ verdi!
13 Kasım 2014 13:41

İzmir’de CHP Gençlik Kolları üyeleri, biber gazı için 50 milyon TL ödenek ayrılmasıyla ilgili karara tepki gösterdi.

 

 

Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasının ardından CHP’li gençler, açıklamayı takip etmekle görevli polislere, acı yeşil biber verdi. Polis biberleri almayınca kısa süreli tartışma da yaşandı. Protestoya katılan Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ise, “AKP’nin yeni Türkiyesi, biber gazı cumhuriyetidir” dedi.

 

b1305ba528756ff3ba7ce5b30e3a330e

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni biber gazı almak için 50 milyon TL’lik ihale hazırlamasına, CHP Gençlik kollarından tepki geldi. İzmir’de emniyet müdürlüğü önünde toplanan CHP’li gençler, üzerinde ‘AKP’nin yeni Türkiyesi, biber gazı cumhuriyeti’ pankartı açtı. Onun yanında da biber gazı kapsülünü temsilen maket konuldu. CHP İzmir Gençlik kolları Başkanı Sinan Sarıköse ile İl Başkanı Ali Engin’in açıklamalarının ardından CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da konuştu. Şartnameye tepki gösteren Yıldız, “Bu ihalenini büyük bölümü eski bir AKP’li milletvekiline veriliyor. Burada hem memleketin insanlarını öldürürcesine gazlamak, hem de insanları öldürürken kendi yandaşlarını zengin etmek gelinen son noktadır. Türkiye’nin gençlerinin gaz bombasına ihtiyacı yok. İzmir’in AKP’nin, onun polis devletine ihtiyacı yok. Ak polise ihtiyacı yok. Hukuk ve demokrasiye ihtiyacı var. Bugün kaçak saraylarda oturan cumhurbaşkanını ve onun fotokopili başbakanı, gençlerin kanı üzerinden salt bir iktidar üzerinde oturmaktadırlar. Göstermek isteğimiz tablo AKP’nin Yeni Türkiye’sinin biber gazı cumhuriyeti olduğudur. Cumhurbaşkanı, Nutuk’da Atatürk’ün de yeni Türkiye’den bahsettiğini söylüyor. Atatürk, Yeni Türkiye derken modern bir devlet yarattı saltanatı, yerin dibine itti. Senin Yeni Türkiyen saltanattır, biber gazıdır” dedi.

 

e6d3adf9d5188bae8b8352f1d4e2011e

 

 

POLİSE, YEŞİL ACI BİBER VERDİLER

 

 

Basın açıklamasının ardından CHP’li gençler, açıklamalarını takip etmekle görevli polis memurlarına, acı yeşil biber verdi. Biberleri almayan polislerle, gençler arasında kısa süren küçük çaplı tartışma da yaşandı.