CHP’li gençler IŞİD’i protesto etti…

CHP’li gençler IŞİD’i protesto etti…
28 Eylül 2014 17:55

CHP İstanbul İl Başkanlığı Gençlik Kolları üyesi bir grup Beyazıt’taki İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi önünde toplandı.


‘Katil IŞİD üniversiteden defol!’ yazılı pankartla yürüyüşe geçen grup, daha sonra Beyazıt Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Gruba CHP Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. Grup adına basın açıklamasını CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç okudu. Basın açıklamasında Geçtiğimiz cuma günü katil IŞİD’in yaptıkalrını protesto etmek için açtıkları stand nedeniyle öğrenci kardeşlerimizin yüzleri sarılı, elleri sopalı 15 kişilik terör yanlısı tarafından saldırıya uğramalarını şiddetle kınıyoruz ifadelerine yer verildi.

 

TANAL DA DESTEK VERDİ

 

Kobani’de Kürtler, Araplar, Türkmenler, Müslümanlar, Ermeniler ve Yahudiler’in yaşadığına dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Kobani’de halklar barış ve özgürlük içinde yaşıyor. Kobanililer, Türkiye’den ambargonun kaldırılmasını istiyor. Kobani’nin 3 tarafı IŞİD tarafından çevrilmiş, IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, IŞİD’in terör örgütü olduğunu söyleyen Başbakan, siyasal iktidar eğer samimiyse Kobani’yle alakalı ambargoyu kaldırmalı” dedi.

 

‘KULLANMADIĞINIZ EŞYALARI KOBANİLİLERE YOLLAYIN’

 

“Ceylanpınar ve Nusaybin’de hayvan geçişlerine izin verildiyse Kobani halkı için de aynı şekilde izin verilmelidir” diyen Tanal, “Nasıl oradan kaçanlara sıcak bir yuva hazırlandıysa, aynı şekilde Kobani halkına da sıcak ortamın hazırlanması lazım. Şu anda Kobani’den Türkiye’ye sığınanlar, getirdikleri battaniye üzerinde yatıyorlar. Gerçekten yardım bekliyorlar. Evde kullanmadığınız, ihtiyaç dışı olan ne kadar kıyafetiniz varsa oradaki halk sizden bunları istiyor” ifadelerini kullandı.