CHP’li Gaytancıoğlu: Keşan zehirleniyor

CHP’li Gaytancıoğlu: Keşan zehirleniyor
16 Ocak 2020 10:06

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, doğalgazın gelmesine rağmen vatandaşın ekonomik zorluklardan doğalgaz kullanamadığını ve Keşan’ın hava kirliliğinin tehlikeli seviyede olmaya devam ettiğini söyledi.

 

 

Keşan’ın Türkiye’deki en kirli havalardan birine sahip olduğunu ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla vatandaşa dağıtılan kömürlerin kalitesinin düşük olduğunu, oysa Keşan gibi hava kirliğini yoğun yaşayan yerlerde özellikle kalorisi yüksek kömürlerin verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sitesinde hava kirlilik ölçümlerinin verildiğini, Keşan’ın burada sürekli kötü ve kirli hava kategorisinde bulunduğunu hatırlatan Gaytancıoğlu “Keşan’a doğalgaz geldi ama doğalgaz zamları vatandaşımızı canından bezdirdi. Kimse gönü rahatlığıyla doğalgaz kullanamıyor. Doğalgaz kullanmanın maliyeti katlanılamaz duruma geldi. AKP yandaşlarının çıkardığı kalitesiz kömürleri vatandaşa dağıtıyor. Vatandaş bu kömürlerden çıkan gazlarla zehir soluyor. Oysa Keşan gibi yerlerde doğalgaz kullanımı teşvik edilmeli. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ya yüksek kaliteli kömür verilmeli ya da doğalgaz faturalarının bir kısmı devlet tarafından karşılanmalıdır” dedi.

 

Gaytancıoğlu, AKP’nin uyguladığı politikaların bir çevre ve sağlığı sorunu olduğunu dile getirerek “İnsanlarımızı; küçücük bebeklerimizi, çocuklarımızı zehirleyenler, buna sebep olanlar Keşan için ne yapabilir?” diye sordu.