CHP’li Gaytancıoğlu: Çiftçi borçlarının olmadığı hiçbir yapılandırma sorunu çözmez

CHP’li Gaytancıoğlu: Çiftçi borçlarının olmadığı hiçbir yapılandırma sorunu çözmez
12 Kasım 2020 10:54

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de kabul edilen borçların yapılandırılması ile ilgili kanunun sorunlara çözüm getirmeyeceğini çünkü çiftçi borçlarının bu yapılandırmanın kapsamında olmadığını belirtti.

 

 

Çiftçinin üretecek gücü kalmadığını bunun da ülkeyi ciddi sıkıntıya sokacağını ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alarak şunları söyledi:

 

 

“Çiftçimizin gözü kulağı Mecliste. 500 milyar liralık kamu borcu yapılandırılıyor ama sıra çiftçiye gelince yapılandırma yok.

 

Hâlbuki tüm çiftçiler Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının yapılandırılmasını istiyor. Özellikle iki yıl önce Tarım Kredi Kooperatifleri piyasanın çok üzerinde çiftçilerimize faiz uygulamış, çiftçimizin borcu da katlanmıştır.
Şimdi köylerimize bir gidin, çiftçinin ne kadar üzgün ve çaresiz olduğunu göreceksiniz. Ayrıca internette satılık tarla, satılık ahır ve satılık traktör ilanları son derece artmıştır. Çiftçinin desteklerini artırmıyorsunuz, buğdaydan mercimeğe kadar her şeyi ithal ediyorsunuz.

 

AKP’ye sesleniyorum: Borç yapılandırma kanunu hâlen Mecliste görüşülürken gelin, çiftçinin borçlarını da buna dâhil edin, yoksa çiftçimizi kaybediyoruz.”