CHP’li eski vekilden Alman öğrencilere ders!

CHP’li eski vekilden Alman öğrencilere ders!
7 Mayıs 2019 07:22

Harvard Üniversitesi yaz okullarında Geleceğin Şehirlerinde Tarım Ve Çevre konularında ders veren CHP’li eski vekil Gülay Yedekci, şimdi de Alman Üniversite öğrencilerine Osmanlı’da kent içi tarım konusunda eğitim veriyor.

 

 

 

22-24 Temmuz 2014 tarihleri arasında Harvard Üniversitesi yaz okulunda Kentsel Dönüşüm ve Kent İçi Tarım, Geleceğin Şehirlerinde Tarım ve Çevre konularında ders veren CHP’li eski milletvekili Gülay Yedekci bu kez de Almanya’dan gelen üniversite öğrencilerine 2- 5 Mayıs 2019 tarihleri arasında Piyalepaşa Bostanlarında “Geleceğin Şehirlerinde Kent İçi Tarım Ve Çevre” Yedikule Bostanlarında da “Dünya Şehri İstanbul -İstanbul Kendini Besleyebilir” başlıklı dersler verdi.

 

gulay-1

 

Öğrencilerin yoğun ilgi ve merakla dinledikleri ve soruları ile interaktif bir çalışmaya dönüştürdükleri derslerin ardından Yedekci bostanları inceledi.

 

gulay-2

 

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

 

Bostanların imara açılmasını engellemek için önemli mücadeleler veren Yedekci’ye bostancıların da ilgisi büyüktü. Bostancılar derneği başkanı Dursun Bey’in “10 yaşındaki çocuğumuza rızkını götürebiliyorsak sizin sayenizde” deyince Yedekci, duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

 

gulay-4

 

“ÇOK KIYMETLİ BİR DEĞERİMİZ”

 

İstanbul’da son kalan Cami Bostanı olan Piyalepaşa Bostanının kent bileşenleri ile birlikte dayanışarak yaptıkları çalışmalar sonucunda tescillendiği ve yapılmak istenen inşaatın iptal edildiğini hatırlatan Yedekci, Yedikule bostanlarının ise Osmanlı zirai sisteminin ne kadar gelişmiş olduğunu açıkça gördüğümüz 1500 yıldır işlenen çok kıymetli bir değerimiz olduğunu söyledi.

 

gulay-5

 

Geleceğin Kentleri ve Kentsel Dönüşüm konularındaki çalışmaları ile de tanınan Yedekci, kent içi tarımın dünyada artan bir değere sahip olduğunu vurguladı.

 

Kaynak: Sözcü