CHP’li eski vekil Yıldıray Sapan disipline sevk edildi

CHP’li eski vekil Yıldıray Sapan disipline sevk edildi
10 Şubat 2016 12:00

Antalya’nın sevilen, tanınmış CHP eski Milletvekili Yıldıray Sapan, sosyal paylaşım siteleri üzerinden Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal’a yönelik paylaşımları nedeniyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

 

 

Sapan uzun süredir, CHPli Muratpaşa Belediyesi’ndeki akraba kadrolaşmaları ve bazı usulsüzlükleri basın ve sosyal medya önünde eleştiriyordu. Sapan’ın disipline verilmesi Antalya’daki Kılıçdaroğlu muhaliflerine gözdağı şeklinde algılandı.

 

 

Parlamentoda 2011- 2015 tarihleri arasında CHP Antalya milletvekili olarak görev yapan Yıldıray Sapan, CHP İl Yönetim Kurulu kararıyla Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Sapan’ın, İl Disiplin Kurulu’na sevkine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı hedef alan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar ve paylaşımlar gerekçe gösterildi.

 

 

BAŞKAN ESEN: DİSİPLİN KURULU KARAR VERECEK

 

 

CHP İl Başkanı Semih Esen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun Yıldıray Sapan’ı, ‘Kesin ihraç’ gibi herhangi bir ceza öngörerek İl Disiplin Kurulu’na sevk etmediğini kaydetti. Başkan Esen, “Disiplin kurulu gerekli incelemeyi yapacak, tarafları dinleyecek ve kararını verecektir” dedi.

 

 

İL BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

 

 

CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde milletvekili listesini belirlemek için yaptığı önseçimde liste dışı kalan Sapan, partisinin 26 Aralık’taki il kongresinde İl Başkanı Esen’e rakip oldu. Ancak Sapan, Esen’in 254 oyuna karşılık 48 oy aldı. İl kongresinde yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Uysal’ı kongre delegeleri üzerinde baskı kurmakla, desteklediği adaya oy vermemesi durumunda işten atmakla tehdit ettiğini savunan Sapan, Uysal’a yönelik eleştirilerine kongre sonrası da devam etti.

 

 

201602101223_11

 

TWİTTER’DEKİ PAYLAŞIMLARI

 

 

Muratpaşa’da bozuk yolları, kaldırımları, çöp yığınları ve molozları fotoğraflayarak Twitter üzerinden paylaşan Yıldıray Sapan, son olarak Muratpaşa Belediyesi önünde üzerine benzin dökerek kendini yakan ve hastanede hayatını kaybeden Ulaş Akın’ın fotoğrafını paylaşarak, “Sözde insan odaklı çalışan Belediye Başkanı, solcu Ümit ile görüşmeyince kendini yaktı. Ey solcu Ümit, meşhur Turunç Masa’nız o işçiye bir kahve ısmarlayıp ikna edemez miydi?” yorumunda bulundu. Sapan, Twitter’da CHP’li bir belediye başkanına yönelik eleştirilerini ise yine sosyal paylaşım sitesi üzerinden, “Benim partimin mensubu diye, yaptığı yanlışları, haksızlıkları görmezden gelemem. Babam olsa hesap sorarım” ifadeleriyle savundu. (Emre BAYLAN/ANTALYA/DHA)

 

 

201602101223_12

Yıldıray Sapan