CHP’li eski vekil Öztürk Genel Merkez’i topa tuttu!

CHP’li eski vekil Öztürk Genel Merkez’i topa tuttu!
28 Haziran 2020 11:42

25-26 Temmuz’da yapılacak olan CHP kurultayına bir tepki de CHP eski Mersin milletvekili Ali Rıza Öztürk’ten geldi.

 

 

Genel Merkez yönetimini sert sözlerle eleştiren Öztürk “CHP, kurultayının ertelenmesi bilimsel bir zorunluktur.” dedi.

 

 

Öztürk açıklamasında şunları kaydetti:
 

 

Arkadaşlar; Toplum sağlığının böylesine ağır tehlike altında olduğu,insanların her an covid 19 salgın hastalığına yakalanma korkusuyla yaşadığı bir süreçte CHP kurultayının toplanması akıllı ve mantıklı bir iş midir?

 

Kurultay, hangi toplumsal ihtiyaç nedeniyle böyle apar topar toplanıyor? CHP kurultayı, böylesine alel acele toplanmakla toplumun, partinin ve partililerin hangi ihtiyacını karşılanacak?

 

 

CHP kurultayın toplanmasını gerektiren hangi zaruri ihtiyaç vardır? Bu koşullarda kurultayın toplanması, İşcinin,emekçinin,pandemi nedeniyle işsiz kalanların hangi yaralarını saracak? Kurultayı böylesine apar topar toplamaya çalışan iradenin kendisinin bunda ne gibi yararı olacak? Bu gün partiyi yöneten bir yönetim var. İki yıldır partiyi yönetiyorlar.

 

 

Genel Başkan 10 yıldır partiyi yönetiyor. Kimsenin bir şey dediği yok. 3-4 ay daha yönetseler ne olur ki? Gök kubbe yere mi iner?

 

 

CHP delegelerinin çoğu 60 yaşı civarında. Tam da Covid 19’un kapsama alanında. Bu insanlara bir şey olursa, bu kurultayı yapanların vicdanı sızlamayacak mı?

 

 

Nedir kardeşim sizin derdiniz? Böyle alel acale kurultay topluyorsunuz?

 

 

Toplum sağlığı sizin umurunuzda değil mi? Toplum sağlığını kendi partililerimizin sağlığını düşünmüyorsanız; kendi sağlığınızı da mı düşün müyorsunuz?

 

Nedir bu kadar koltuk sevdalısı olmanızın nedeni? Covid’e yakalanırsanız koltuklarınızı öbür dünyaya götüremeyeceksiniz?

 

Üstelik adını da iktidar kurultayı koymuşsunuz. Kurultay Delegesi olmayan İl,İlçe Başkan ve yöneticileri, eski milletvekili ve PM üyeleri, eski genel başkanlar dahi kurultaya giremeyecek.

 

Kendin çalıp kendin oynayacaksın bunun adı da “iktidar kurultayı” olacak.

 

Haydi oradan. Halktan, örgütlerden kaçak yapılan kurultay iktidar kurultayı değil, yavru muhalefet kurultayı bile olmaz.

 

 

İktidar kurultayı, iş yapma kapasitesi düşen, iş yapma verimliliği iyice azalan CHP’nin tepeden tırnağına kadar ideolojik, örgütsel, politik yenilenmesi sağlamaya yönelik yol haritasının tartışılıp belirleneceği bir kurultay olur.

 

 

Genel Başkan, PM ve YDK üyelerini onaylamaktan ibaret olan bir kurultay CHP’nin tarihsel misyonuna, bilime terstir.

 

 

CHP, kurultayının ertelenmesi bilimsel bir zorunluktur. CHP yönetiminin, CHP’lilerin ve partinin sağlığını tehlikeye atmaya hakkı yoktur.

 

Herkes bu konuda tavrını koymalıdır. Bu kurultay hemen ertelenmelidir.

 

 

Birisi çıksın bana anlatsın. Hangi gerekçe ile bu koşullarda kurultayı topluyorlar? MHP bile kurultayını Nisan ayına ertelemişken, insana önem verdiği iddiasında olan bir CHP’nin kurultayı bu pandemi koşullarında neden toplanıyor? Acabaörgütten ve halktan saklı bir kurultay yapmanın tam zamandır diye mi düşünüyorlar?

 

 

Böylesine toplum sağlığının tehdit altında olduğu bir süreçte CHP kurultayının toplanmasının hiçbir makul ve meşru kabul edilebilir nedeni yoktur. Covid 19 salgının ateşi her geçen gün artıyor. Kurultay sonrasında Eylül Ekim aylarında covid 19 salgının daha da artacağı tıp adamları tarafından dile getirilmektedir.

 

Hal böyleyken öküzün altında buzağı arandığı bir dönemde kurultaydan sonra patlayacak muhtemel covid salgınını faturası da CHP üzerine yıkılacaktır. Parti bu süreçte kurultay yapmış olmaktan büyük zarar görecektir. İnsanların öfkesini üzerine çekecektir. Gelin etmeyin, eylemeyin bu kurultayı daha uygun ve sağlıklı koşullarda yapmak üzere erteleyin. Kurultayın en sağlıklı koşullarda yapılmak üzere ertelenmesini ve bu koşullarda yapılmamasını en kuvvetli şekilde savunmalıyız