CHP’li Erkek: Seçim yenilenemez, mümkün değil!

CHP’li Erkek: Seçim yenilenemez, mümkün değil!
17 Nisan 2019 09:36

CHP’nin hukukçu milletvekillerinden, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Maltepe’deki sayımın sonuna yaklaşmasıyla birlikte bundan sonraki sürece dair BirGün’e konuştu. Erkek, AKP’nin olağanüstü itirazda bulunsa bile YSK’nin bunu reddedeceğini, içtihatların bunu gösterdiğini söylüyor.

 

 

Maltepe’de sandık sayım hızına bağlı yaptıkları hesaplamayla sürecin kısa sürede sonuçlanacağını söyleyen Erkek, Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını bugün alması gerektiğini söyledi.

 

AKP’nin olağanüstü itirazını değerlendiren Erkek, “Bu itiraz hukuksuz bir itirazdır. Evet, itiraz bir haktır ama bir hakkın kötüye kullanımını hukuk korumaz. Bu hukuk biliminin temel prensibidir” dedi.

 

 

Erkek’in, AKP’nin olağanüstü itirazına dair görüşlerinin gerekçesi, YSK tarafından daha önce verilmiş kararlar. YSK’nin aksi bir karar durumunda YSK’nin “Kendi kararlarını, içtihatlarını inkar etmiş olacağını” söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, “YSK’nin onlarca içtihadı var; seçmen listelerindeki usulsüzlük iddialarına dayanılarak bir seçimin yenilenmesi mümkün değildir. Yani seçimin yenilenmesi hukuken mümkün değildir. Bunun için ortada seçim kanunlarına ve hukuka uygun bir gerekçe yok” ifadelerini kullandı.

 

 

İktidarın esas yapmak istediğine dair yorumlarını da paylaşan CHP’li Erkek, “Şaibeli bir seçim yapıldığına dair kanaat oluşturarak kendi tabanına karşı seçim sürecini doğru yönetememenin sorumluluğundan kurtulmak ve mağlubiyetin üzerini örtmek” dedi.