CHP’li Erkek: CHP Söyler, AKP Kopyalar!

CHP’li Erkek: CHP Söyler, AKP Kopyalar!
6 Ekim 2015 10:06

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP’nin 1 Kasım 2015 genel seçim bidirgesini 30 Eylül günü açıkladığını, Türkiye’nin  sorunlarına ilişkin en gerçekçi, toplumun mağdur edilen kesimlerine dönük en kapsamlı ve insan odaklı bildirgenin, CHP’nin bildirgesi olduğu ifade etti.

 

 

CHP’li Erkek yaptığı basın açıklamasında, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesi CHP’nin asgari ücreti 1500 lira yapacağına dair vaatte bulunduğunu, yine emeklilere yılda 2 maaş ikramiye ve kamuda taşeron işçiliğin kaldırılmasının da seçim vaatleri arasında yer aldığını belirterek şunları aktardı:

 

 

“Benzer taahhütler, bizden sonra diğer muhalefet partileri tarafından da dile getirildi. Bunları söylediğimiz zaman iktidar partisi AKP, sadece “kaynak nerede” sözünün arkasına sığındı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Yalçın Akdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “pervasız tutum, kaynak nerede, bunları gerçekleştirsinler CHP’ye oy vereceğim” gibi sözler söyledi. Henüz birkaç ay önce bu sözler söylenmişken, bugün AKP’nin 1 Kasım seçimleri için CHP bildirgesinden kopya aldığı fark edilmiştir. AKP, asgari ücreti 1300 lira yapmaktan, emeklilere yılda 1200 lira zam vermekten, kamuda taşeron işçileri kadroya geçirmekten bahsetmektedir. Bu durumda sorulacak 2 soru vardır. İlki, 13 yıldır iktidarda olan AKP bunları neden yapmadı? Elini tutan mı vardı? Bir diğeri ise birkaç ay önce CHP’ye “kaynak nerede, pervasızlık,” diyenler, bu vaatleri nasıl açıklamaktadır? Aynaya bakarken hiç mi yüzleri kızarmamaktadır?”

 

 

AKP’nin aklı başına yeni mi geldi?

 
Emekli olup çalışmak zorunda bırakılan yurttaşların sırtındaki yük olan sosyal güvenlik destek primini kaldıracaklarını 7 Haziran’dan önce de söylediklerini belirten CHP’li Erkek, aynı dönemde AKP’nin de, bu primi %10’a çekmeyi vadettiğini belirtti. “Yine aynı sözümüzün arkasındayız” diyen Erkek, CHP iktidarında bu primler kaldırılacağını belirterek, AKP’nin 1 Kasım bildirgesine bakıldığında, CHP’den kopya çektiklerinin görüleceğini ifade eetti ve  “Çünkü; AKP, primleri kaldıracağını söylüyor. AKP’nin aklı başına yeni mi geldi?” diye sordu.

 

 

CHP Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek açıklamasına şöyle devam etti:

 
“Alevilerin ibadethanesi olan Cemevlerinin, diğer ibadethaneler gibi yasal statüye kavuşturulması, CHP’nin öteden beri mücadelesini verdiği konudur. Bu konu hem 7 Haziran bildirgemizde yer almış hem de bizzat ben, bu konuda bir yasa teklifi hazırlamıştım. AKP ise 7 Haziran’da bu konuda Alevi kanaat önderleriyle görüşmeyi vadetmişti. AKP, yeni seçim bildirgesinde Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız demektedir. 7 Haziran’dan sonra, AKP hangi Alevi kanaat önderleriyle toplantılar ve görüşmeler yaptı? Bizzat kendileri, Alevi Çalıştayları ile oyalama taktikleri uygularken, Aleviler Cemevleri taleplerini net olarak söylemekteydi. Neden o zaman kabul etmediler de şimdi Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız diyorlar?

 
Biz 7 Haziran’da, AKP’nin tüm beyhude “kaynak” saldırılarına rağmen sözlerimizin arkasında durduk. Gördüğünüz gibi, biz hâlâ aynı noktadayız. AKP nerede? “AKP, CHP’nin izinde.” “CHP söyler, AKP kopyalar”. 7 Haziran’dan önce de söylemiştik. Kaynak arayanlara adres göstermiştik. “Hortumlar kesilir, yolsuzluklar azaltılırsa kaynak var” demiştik. Hatta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç daha da ileri gitmiş, “israf bitirilirse vergi almaya dahi gerek kalmaz” demişti. Umuyorum ki AKP, yolsuzluklarla mücadele etmeye ve hortumları kesmeye başlayarak kaynak yaratma noktasına gelmiştir.

 
Artık bilinmektedir ki AKP’nin sözleri halkı cezbetmemektedir. AKP’nin siyasi iktidar ömrü dolmuştur. Bu nedenle seçim bildirgelerini dahi CHP’den kopyalayarak yazmışlardır. 1 Kasım’dan hemen sonra, CHP iktidarında bu sözlerimizin uygulamasına başlayacağız. “Önce insan, önce Türkiye” demeye devam edeceğiz.