CHP’li Erdoğdu’dan Melih Gökçek’e videolu yanıt: Ensendeyim!

CHP’li Erdoğdu’dan Melih Gökçek’e videolu yanıt: Ensendeyim!
22 Ocak 2015 06:45

CHP Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanı Aykut Erdoğdu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Daimler Benz Şirketi’nden aldığını iddia ettiği rüşvetle ilgili olarak kendisini mahkemeye verdiği haberine video ile yanıt verdi. Erdoğdu, “Yetimin hakkını yediği iddiaların, resmi belgelerde yer alıyor” dedi.

 

 

 

Erdoğdu hazırladığı videoda, Daimler Benz Şirketi’nin 22 ülkede rüşvet verdiğini itiraf vermesinin ardından, soruşturma kapsamında Türkiye’ye 3 koli rüşvet belgesi gönderildiğini söyledi. Videoda, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e Dış İlişkişler Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 3 sayfalık bilgi notunu okuyan Erdoğdu, bu belgede Mercedes’in Türkiye distrübütörü tarafından 8 kuruma rüşvet verildiğinin yeraldığını anlattı.

 

Belgede iki kurumla ilgili notun çok net yer aldığını bildiren Erdoğdu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in adres gösterildiğini ve Belediye Başkanı’na her bir otobüs için 3 bin 315 Alman Markı ile ayrıca 20 bin Mark verildiğinin kaydedildiğini söyledi. Erdoğdu, günümüz rakamlarıyla bu miktarın 1 milyon 200 bin TL’ye denk geldiğini bildirdi.

 

 

Videoda Melih Gökçek’le ilgili devam eden bir davası olduğunu da açıklayan Erdoğdu şöyle devam etti: “Şimdi beni yine mahkemeye vermekle tehdit ediyor. Devam eden davamıza, seçimden sonra mazbatasını verirken, bir yargıca yakışmayacak şekilde övgüler düzen hakim bakıyor. Biz bağımsız olacağına inanmadığımız için reddi hakim talebinde bulunduk ama reddedildi. Şu an tarafsızlığına hiç inanmadığımız bu yargıç davamıza bakıyor ama bu demek değil ki, Gökçek ve onun gibilerle mücadele etmeyeceğiz. Yolsuzlukla mücadelemizden asla geri adım atmayacağız ve sürekli bu ülkenin aydınlık, laik,yurtsever insanlarına saldıran ve yetim hakkını yediği resmi belgelerde yer alan Melih Gökçek’i parmaklıklar ardına göndermeden bu mücadeleyi bırakmayacağım. Ensendeyim.”