CHP’li Erdoğdu:  ‘Evet’ pankartı aynı köprüde dururken ‘hayır’ pankartlarını kesip götürüyorlar

CHP’li Erdoğdu: ‘Evet’ pankartı aynı köprüde dururken ‘hayır’ pankartlarını kesip götürüyorlar
17 Mart 2017 12:30

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, referandum kampanyasında nasıl engellerle karşılaştıklarını RS FM’de Seyr-ü Sabah’a anlattı:

 

 

 

“Önceleri bize polis müdahale ediyordu. YSK ile görüşmelerimiz sonucunda bütün izinleri aldığımız için artık polis bize müdahale etmemeye hatta bizi korumaya başladı. Ancak polisin bu olumlu tavrından sonra bu sefer faaliyet göstermememiz için AK Parti teşkilatlarıyla belediyeleri engelleme girişimlerine başladılar. Eminönü meydanında girişlere kaldırım taşlarını, inşaat malzemelerini belediyeye ait kamyonlarla taşıyarak önümüzü kestiler ve araçları sokmadılar. Kadir Topbaş’ı aradığımızda çok anlayışla karşıladı. Ama bize söylenen Kadir Topbaş’ın artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hükmü olmadığı, Göksel Gümüşdağ’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yönettiği oldu.

 

 

Daha sonra Esenler ilçemizde, Fatih ilçemizde ilçe belediyeleri, bizi meydanlara sokmamaya başladılar. Emniyeti aradık çünkü büyükşehir belediyesinin ve ilçe belediyelerinin asayişi sağlama, yasaklama gibi bir görevleri yok. Fiilen yaptılar ve biz yaklaşık 15 gün boyunca meydanlara giremedik, zorlandık, tartışmalar oldu.

 

 

Bununla kalmadı İstanbul’da imece usulüyle bir araya gelerek yaptırdığımız pankartlar toplanmaya başlandı. En son Güngören’de bir partilimiz bunu telefonuna kaydetmiş. Köprünün iki tarafında ‘hayır’ pankartları var. Geçerken bakıyor ki ‘hayır’ pankartını kesiyorlar. Bunu arkadaşımız kaydediyor. Binali Yıldırım’ın ‘evet’ pankartı aynı köprüde dururken’hayır’ pankartlarını kesip götürüyorlar. Aynı şeylerle diğer yerlerde de karşılaştık.”