CHP’li Erdoğdu: AKP, muhaliflere kumpas hazırlığı içinde

CHP’li Erdoğdu: AKP, muhaliflere kumpas hazırlığı içinde
27 Şubat 2015 16:08

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “MİT, CHP’yi karıştırmaya çalışıyor ” iddiasının ardından çok çarpıcı bir iddia da CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’dan geldi.

 

 

Karşı Gazete’nin sorularını yanıtlayan Erdoğdu, başta CHP ve MHP olmak üzere önemli sivil toplum kuruluşları ile gazetecilerin de içinde olduğu birçok muhalif isme, seçime doğru bir operasyon düzenleneceğini iddia etti.

 

 

Aykut Erdoğdu, AKP’nin organize ettiği güçlerin Ergenekon ve Balyoz benzeri kumpas girişimi hazırlığında olduğunu söyledi… Bu kumpasın temelinde de bir bilgisayar yazılımının yer aldığını anlattı.

 

 

İşte Aykut Erdoğdu’nun, Karşı Gazete’ye verdiği röportaj…

 

 

-Meclis’te yolsuzluklarla mücadele eden isimler denilince akla ilk gelenlerden biri Aykut Erdoğdu… Bu unvanı kazanmak size nelere mal oldu?

 

 

“GEÇMİŞİMİ ARAŞTIRIYOR, TELEFONLARIMI DİNLİYOR, FİİLEN İZLİYORLAR”

 

 

“Tehdit, yıldırma, baskı milletvekilliğim öncesinde, denetim elemanlığı yaptığım zamandan da son derece tanıdık ve alışık olduğum bir şey ama siyasette öğrendiğim şu;

 

 

AKP’liler oy kaybetmediği sürece kendisine hakaret de etseniz, umursamıyor…

 

 

Benim özellikle AKP’nin para, yolsuzluk ilişkilerine ilişkin belgelerle yaptığım muhalefetin AKP’yi çok rahatsız ettiğini biliyorum, çeşitli kaynaklardan da teyid ediyorum.

 

 

Benimle ilgili özel araştırma yaptıklarını, geçmişimin araştırıldığını, bu kapsamda çalıştığım kurumdan personel ve sicil dosyamın çok dikkate incelendiğini, bütün telefon görüşmelerimin dinlendiğini hatta fiilen izlendiğimi biliyorum.

 

 

“HAKKIMDA İFTİRA HAZIRLIĞI VAR”

 

 

Şimdiye kadar hakkımda bazı senaryolar hazırlandığını ama bu iftiraların tutmayacak olması nedeniyle vazgeçildiğini de duyuyorum.

 

 

Özellikle üçüncü havalimanı ile ilgili ortaya çıkardığım yolsuzluklar, en son AKP – İsrail ilişkilerinde ortaya koyduğum belgeler ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Mercedes rüşveti ile ilgili ortaya koyduğum belgelerin, AKP içinde büyük rahatsızlık yaratığını ve bu yüzden oy ve itibar kaybettiklerini bu nedenle de beni küçük düşürme hazırlığı içinde olduklarını duyuyorum.

 

 

Bu hazırlığın bir iftira boyutuna varacak olmasını da bekliyorum… Ancak bu iftira hazırlığı, tehditler ve yıldırmalar beni bu mücadeleden bir adım dahi geri götürmeyecek. Şartlar ne olursa olsun mücadelemi artırarak devam ettireceğim.

 

 

SEVİLEN VE AKP’YE OY KAYBETTİRECEK CHP’LİLERE İFTİRA KAMPANYASI HAZIRLANIYOR

 

 

Aldığımız duyuma göre AKP, CHP’nin tabanda sevilen ve halkta karşılığı olan ve kendilerine oy kaybettirme potansiyeli taşıyan milletvekillerine yönelik seçim öncesi karalama ve iftira kampanyası hazırlığı içinde.

 

 

Ama ne yaparlarsa yapsınlar adalet yerini bulacak ve AKP yöneticileri işledikleri suçların cezasını, halkın adaleti karşısında görecekler.”

 

 

-Özellikle son günlerde gergin geçen İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde hedef alındığınızı düşünüyor musunuz?

 

 

Meclis’te arbedenin yaşandığı ortamlarda bazı AKP militanı milletvekillerinin beni hedef seçmeleri ve bu arbede sırasında yaralama kastı ile hareket etmeleri bu planın ve çabanın sonucudur.

 

 

Ama sırtlanların ısırıkları, aslanları mücadeleden geri bırakmaz. Doğru bildiğim yolda ilerlemeye devam edeceğim.

 

 

-“Bana karşı bir iftira kampanyası hazırlanıyor” dediniz… Bu hazırlık nasıl yapılıyor? Elinizde bilgi var mı?

 

 

“KARALAMA KAMPANYASI İÇİN TELEKOM VE TURKCELL KULLANILIYOR”

 

 

“Telekom ve Turkcell’in AKP’nin yan kuruluşları haline gelmesi, Emniyet ve MİT’te vatana değil AKP ‘ye hizmet etme suretiyle hareket eden AKP militanlarının stratejik noktalara yerleştirilmesi bu tehdidi artıran unsurlardır.

 

 

“İSİM İSİM ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”

 

 

Ama hiçbir şey saklı kalmaz isim isim ortaya çıkaracağız, bu alçak ve hain planın hesabını soracağız. AKP halkın ferasetini, aklını, ahlakını hafife alıyor… Atacakları iftiralar kendi boyunlarına yapışacak…”

 

 

-Sizin gibi CHP İstanbul Milletvekili olan Umut Oran, birkaç gün önce Sümeyye Erdoğan’a yönelik bir komplonun içinde olmakla suçlandı. Bazı yazışmaların ona ait olduğu öne sürüldü, hatta konuyla ilgili soruşturma açıldı… Umut Oran da tarif ettiğiniz gibi bir karalama kampanyasının hedefinde mi?

 

 

“UMUT ORAN’I, TEPKİLERİ TEST ETMEK İÇİN KULLANDILAR”

 

 

“Umut Oran, bu konudaki kamuoyunu test etmek amacıyla atılan bir iftiranın mağduru olmuştur. Umut Ağabey’i tanırım, gözümle görsem inanmam. Kendisi çok iyi eğitim almış, bir kaç yabancı dil bilen bir beyefendidir.

 

 

VIP kullanmayan, trafik suçu bile işlemeyecek kadar hukuka saygılı bir adamın, bir genç kızla ilgili değil cinayet, en ufak bir kötülük bile aklından geçmez.

 

 

Bu iftira Türkiye’yi yöneten kadroların düştükleri karanlık çukuru göstermektedir. Ve memleket adına kaygı vericidir.”

 

 

-Yeni yapılan yasal düzenlemelerin, örneğin şu an görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketi’nin, Yargı reformu olarak anlatılan ve yasalaşan diğer düzenlemelerin bu karalama operasyonu ile ilgisi var mı?

 

 

“Sadece yapılan bu yasal düzenlemeler değil, MİT ile ilgili düzenlemeler, Meclis’ten geçmeyen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) ilişkin düzenlemeler vb. iktidarın iftiralarının yasal alt yapısını oluşturdu.”

 

 

-Bu karalama operasyonları hangi yöntemle yapılacak? Aldığınız duyumlar var mı?

 

 

“TEKNİK TAKİP VERİLERİNİ, BİLGİSAYAR YAZILIMI İLE BİRLEŞTİRİP, SENARYO OLUŞTURACAKLAR”

 

 

“Teknolojik gelişmenin bu kadar hızla olduğu bir ortamda, eldeki doneleri verilen senaryolarla birleştiren yazılımlar kullanıldığını biliyoruz.

 

 

Bu sayede telefon görüşmelerimiz, internet kullanımımız, banka işlemlerimiz ve fiili izlemeler bilgisayar yazılımları yoluyla birleştirilerek, atılacak iftiraların senaryosu kurulacaktır.

 

 

Aradaki boşluklar da sahte konuşmalar ve sahte deliller ile doldurulacaktır. Eski bir devlet denetim elemanı olarak, suçluların izlenmesinde kullanılan bu kayıt ve analiz sisteminin bütün muhaliflere yönelik kullanılacağı yönünde ciddi emareler olduğunu söyleyebilirim.”

 

 

- Yani size ilişkin topladıkları izleme/ dinleme verilerini; bilgisayar programı aracılığıyla birleştirip, delil mi üretecekler? Nasıl bir program bunu yapabilir?

 

 

“MASAK’IN KULLANDIĞI YAZILIM İLE SAHTE DELİL ÜRETİLECEK”

 

 

“Mali suçları önleme yazılımı olarak bilinen bir yazılım… Başta Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK ) tarafından kullanılmakta ve dünyada örgütlü suçları, özellikle kara para aklama suçlarını ortaya çıkarmakta…”

 

 

-Yani yeni bir operasyonun alt yapısı mı hazırlanıyor?

 

 

“ERGENEKON VE BALYOZ BENZERİ TORBA DAVA HAZIRLIĞI VAR”

 

 

“Ankara’da Ergenekon, Balyoz kumpasına benzer bir büyük kumpas ile muhalif siyasetçilerin, sivil toplum önderlerinin, iş adamlarının ve gazetecilerin içine sokulacağı bir torba davanın hazırlıkları yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır.

 

 

Sümeyye Erdoğan suikastı iftirası ile başlayan soruşturma bu konulardaki ilk emareleri vermektedir.”

 

 

-Bu operasyonun hedefinde sizden başka kişi ya da gruplar var mı? Böyle bir duyumunuz var mı?

 

 

“HEDEFTE SADECE CHP DEĞİL; MHP, HDP, TÜSİAD VE CEMAAT VAR”

 

 

“MHP de bu konuda risk altındaki kurumlardan biri. Açılım sürecine bağlı olarak HDP’ye de sirayet edebilir. Bir diğer risk altındaki kurum ise TÜSİAD’ın AKP’li olamayan üyeleridir.

 

 

Atılacak iftiraların ortak öznesi de cemaat olacak ve muhaliflerin cemaatle işbirliği içinde suç örgütü kurma çabası içinde olduğu algısı yaratılmaya çalışılacaktır.

 

 

Ama iftiralar ve karalamalar er geç sahiplerini bulacak ve bu suç çetesi yargı önünde hesap verecek. Bütün kalbime buna inanıyorum…”

 

 

Kaynak: Karşı Gazetesi / Burcu Oral Evren