CHP’li Erdem: Genel Kurul’da CHP’lilerin yüzde 99’u hayır diyecek

CHP’li Erdem: Genel Kurul’da CHP’lilerin yüzde 99’u hayır diyecek
4 Mayıs 2016 09:24

Aylardır süren ‘dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin’ komisyondan geçmesi üzerine CHP’li vekil Eren Erdem, “Bu fezlekelerin meclisten geçeceğini sanmıyorum. CHP’li vekillerin yüzde 99’u hayır diyecektir” dedi.

 

 

 

Haklarında fezleke bulunan vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili yapılan oylama, AKP, CHP ve MHP’nin oyları ile Komisyon’dan geçti. HDP’li vekillerin komisyonu marş söyleyerek terk etmesi sonrasında 3 partinin de oybirliği ile kabul edilmesini eleştiren ve daha önceden yaptığı açıklama ile dokunulmazlık konusunun Genel Kurul’a gelmesi durumunda ‘hayır’ diyeceğini belirten CHP’li vekil Eren Erdem: “AKP’li vekillerinin mevcut fezlekeleri içinde, vekilliklerini düşürüleceği bir fezleke yok. Trafik cezası, seçim yasağı ihlali falan… Bunlar kabahatler kanunundan bile fezlekeleri var. AKP’nin içinde buna oy vermeyecekler falan var deniyor. Niye vermesin ki? Bu dosyalar bizi tehdit eden dosyalar. Çok büyük bir garabet” ifadesini kullandı.

 

 

Dokunulmazlık teklifinin gündeme gelmesinin hemen ardından, fezlekelerin Genel Kurulu’nda görüşülmesi durumunda ‘hayır’ oyu vereceğini belirten Eren Erdem, AKP’li vekillerin fezlekelerinin ciddi suç içermediğini, trafik cezası, seçim yasağını delme gibi suçlardan fezlekelerinin bulunduğunu belirterek, “AKP’li vekillerinin mevcut fezlekeleri içinde, vekilliklerini düşürüleceği bir fezleke yok. Trafik cezası, seçim yasağı ihlali falan… Bunlar kabahatler kanunundan bile fezlekeleri var. AKP’nin içinde buna oy vermeyecekler falan var deniyor. Niye vermesin ki? Bu dosyalar bizi tehdit eden dosyalar. Çok büyük bir garabet!” ifadesini kullandı.

 

 

“CHP’Lİ VEKİLLERİN YÜZDE 99’U HAYIR DİYECEK”

 

 

Eren Erdem, CHP’li vekillerin her ne kadar Komisyon’da ‘evet’ oyu verseler de dokunulmazlık konusunun Genel Kurul’a gelmesi durumunda, CHP’li vekillerin yüzde 99’unun ‘hayır’ diyeceğini söylüyor. Erdem, konuyla ilgili yaptığı açıklamanın devamında şunları söyledi:

 

 

“Bu fezlekelerin meclisten geçeceğini sanmıyorum. CHP’li vekillerin yüzde 99’u hayır diyecektir. Bu meclisten geçerse ne olur? Türkiye demokrasisi adına müthiş bir problemle karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum. Benim kaygım, toplumsal muhalefetin daha da ciddi reaksiyoner tavır göstermesi sağlayabilecek bir süreç ortaya çıkabilir. Hele bazı vekillerin tutuklanması, toplumsal barışı ortadan kaldıracak görüntüler ortaya çıkarabilir. AKP başkanlık adına ülkeyi ateşe atıyor. Tüm vekillerin dokunulmazlığı kaldırılır, kürsü dokunulmazlığı getirilir, o zaman hepimiz evet deriz. O konuda ilkesel davranırız.” (Haberdar)