CHP’li Engin’den başkanlık sistemine ‘aile’ örneği: Bir anne ya da baba evlatları arasında ayrım yaparsa, o ailenin ayakta kalması mümkün mü?

CHP’li Engin’den başkanlık sistemine ‘aile’ örneği: Bir anne ya da baba evlatları arasında ayrım yaparsa, o ailenin ayakta kalması mümkün mü?
25 Mart 2017 17:21

Sosyal medya hesabından yeni bir video paylaşan ve “Parti Cumhurbaşkanlığı”nın ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik yaratacağı tehlikeleri anlatan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, 16 Nisan’da ülkemizin kaderini oylayacağımızı belirterek “Evet çıkarsa Cumhurbaşkanı artık partili olacak. Hâlbuki Cumhurun Başkanı demek tüm vatandaşlarımızın Başkanı demek olmalı!” dedi.

 

 

 

 

 

 

CHP’Li Engin, sosyal medya hesabından paylaştığı HAYIR videosu büyük ses getirdi.

 
“Cumhurbaşkanı partili olursa, kendi partisine üye olanları öz evlat, diğer vatandaşlarımıza üvey evlat muamelesi yaparsa, yani güzel ülkemiz bir parti devletine dönüşürse, birliğimiz ve bütünlüğümüz nasıl sağlanır?” diye uyaran Didem ENGİN, “Bir anne ya da baba evlatları arasında ayrım yaparsa, o ailenin ayakta kalması mümkün mü?” sorusunu yöneltti.

 

 

 

OSMANLI İMPARATORLUĞU’NDAN ÖRNEK VERDİ
Didem Engin, videosunda Osmanlı İmparatorluğu’ndan örnek vererek, “Bakınız Osmanlı İmparatorluğu yüzyıllarca bütünlüğünü fethettiği toprakların ahalisi arasında ayrım yapmamakla sağladı” diye belirtti. İçte ve dışta tarihimizin en zor dönemlerinden birini yaşadığımızı vurgulayarak “Birlik ve bütünlüğümüzün altına dinamit koyulmasını istemiyorsak partili başkana 16 Nisan’da ‘Hayır!’ diyelim” diye çağrı yaptı.