CHP’li Engin: AKP, imar talanından halkın sağlık sorunlarıyla ilgilenecek zamanı bulamıyor!

CHP’li Engin: AKP, imar talanından halkın sağlık sorunlarıyla ilgilenecek zamanı bulamıyor!
4 Aralık 2017 10:47

TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, İstanbul’da yaşanan yoğun hava kirliliğine dikkati çekerek ve 2 sene önce TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesini hatırlatarak “Hem Hükümeti ve hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerini İstanbulluların sağlık sorunlarına karşı gösterdikleri bu duyarsızlıktan dolayı şiddetle kınıyorum” dedi.

 

 

İSTANBUL’UN HAVA KİRLİLİĞİ 2 YILDIR MECLİS’TE GÜNDEME ALINMAYI BEKLİYOR

 
Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı bir çalışmaya göre, İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın hava kirliliği sebebiyle, günde 1,5 sigara içmekle eşdeğer bir zarara uğradığını belirten Didem ENGİN, “İstanbul’da yaşanan yoğun hava kirliliğini 2016 yılı başında gündeme getirmiştim ve konuyla ilgili Meclis Başkanlığı’na detaylı bir araştırma önergesi sunmuştum. Aradan 2 yıl geçti, önergem hala gündeme alınmadı” diye konuştu.

 

 

HAVA KİRLİLİĞİ ÖLÜMCÜL HASTALIKLARA KAPI ARALIYOR

 
Didem ENGİN, hava kirliliğinin insan hayatı üzerindeki etkilerine de değinerek “İstanbul’da hava kirliliği başta çocuklarımız, yaşlılarımız ve hastalarımız olmak üzere tüm İstanbullular için öksürük, bronşit, kalp hastalığı, akciğer kanseri, KOAH gibi çok ciddi ve ölümcül hastalıklara kapı aralayan bir tehdit haline geldi” dedi.

 

 

AKP İSTANBUL’UN İMAR TALANINDAN HALKIN SAĞLIK SORUNLARIYLA İLGİLENECEK ZAMANI BULAMIYOR

 
“Anlaşılıyor ki AKP İstanbul’un imar talanından halkın sağlık sorunlarıyla ilgilenecek zamanı bulamıyor” diyen Didem ENGİN, “Buradan hem Hükümeti ve hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerini İstanbulluların sağlık sorunlarına karşı gösterdikleri bu duyarsızlıktan dolayı şiddetle kınıyorum” sözleri ile tepkisini gösterdi.