CHP’li Emir’den, Gökçek’e ODTÜ ormanları resti: Naklettiğini söylediği 4 bin ağaç nerede? Beraber gidip sayalım!

CHP’li Emir’den, Gökçek’e ODTÜ ormanları resti: Naklettiğini söylediği 4 bin ağaç nerede? Beraber gidip sayalım!
15 Eylül 2017 11:18

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) ormanlık arazisinden geçecek olan iki ayrı yol nedeniyle 4 bin ağacı naklettiğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek’e, o ağaçları nereye naklettiğini göstermesini ve gidip beraber sayma resti çekti. Emir, “İsterse kendisi gelsin sayalım şu ağaçları. Eğer bu çağrıma yanıt vermez ve bu koşulları sağlamazsa, bilin ki Gökçek 4 bin değil 4 ağaç bile nakletmemiş, hepsini katletmiştir” dedi.

 

 

 

​ CHP’li Murat Emir’in konuyla ilgili basın açıklaması şöyle:

 

 

“Türkiye’de son 15 yıldır, Ankara’da son 23 yıldır yoğun bir tahribat yaşandığı herkesin malumudur. Bunun temel nedeni, işin ehli olmayanların yetkili makamlarda oturması. Ankara bu tahribatın net olarak gözlemlenebileceği şehirlerimizin başında geliyor; çünkü 1994 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve kesintisiz 23 yıldır görev yapan İ.Melih Gökçek, Ankara’nın kültürüne, doğasına, ekonomisine ve sosyal hayatına son yıllarda onarılamayacak zararlar vermektedir. Gökçek döneminde Ankara, Cumhuriyetin başkenti olma kimliğinden gittikçe uzaklaşırken, diğer yandan kentin merkezindeki ekosistem yok edilmekte. ODTÜ’nün ormanlık arazisinden geçirilecek iki yol, bu vandal anlayışın son örneğidir. Ankara’nın akciğerleri olan ODTÜ ormanlarını, yol bahanesiyle yıl yıl biçerek tüketen İ.Melih Gökçek, bir de pişkin pişkin bunu kamuoyuna başarı olarak yansıtmaya çalışıyor. Binlerce ağacı katletmeyi “9 saat gibi rekor sürede tamamladım” diye açıklayacak kadar yüzü kızarmayan İ.Melih Gökçek, aynı açıklamasında, yol için 4 bine yakın ağacın özel makinelerle nakledildiğini; ömrünü tamamlamış, cılız ve az yapraklı olanların da kesildiğini belirtmiştir. İ.Melih Göçek’in bu açıklamaları, işlediği suçu örtme telaşıdır. ODTÜ yönetimi ile imzalanan tartışmalı bir protokole dayanarak, yangından mal kaçırırcasına ağaçları katleden bu anlayış, ağaçları ne zaman işaretlemiştir; nakliye teskereleri, devir teslim tutanakları niye gösterilmemektedir. Bu belgelerin tarafımıza bir an evvel verilmesi gerekiyor. Başta Ankara kamuoyu olmak üzere tüm Türkiye kamuoyunun, şovmen ve ‘doğruları söylemeyen’ biri olarak tanıdığı İ.Melih Gökçek’in, bu konuda da doğruları söylemediği ortada.

 

 

Ankara’da birçok metroyu yıllarca bitiremeyen ve üstlendiği her işi eline yüzüne bulaştıran İ.Melih Gökçek, yine kamuoyunu kandırmaya, yanıltmaya çalışmaktadır. Buradan kendisine çağrı yapıyorum: Naklettiğini söylediği 4 bin ağacı, beraberimde bir belediye görevlisi ile tek tek saymaya hazırım. İsterse kendisi gelsin sayalım şu ağaçları. Eğer bu çağrıma yanıt vermez ve bu koşulları sağlamazsa, bilin ki Gökçek 4 bin değil 4 ağaç bile nakletmemiş, hepsini katletmiştir.”