CHP’li Emir’den Cumhurbaşkanı’na ve Bakan Çavuşoğlu’na soğuk duş etkisi yaratacak sorular!

CHP’li Emir’den Cumhurbaşkanı’na ve Bakan Çavuşoğlu’na soğuk duş etkisi yaratacak sorular!
21 Kasım 2018 13:18

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na soğuk duş etkisi yaratacak sorular yöneltti.

 

 

Kaşıkçı cinayetine ait ses kayıtlarından ne zaman haberdar oldunuz ? Olayın gerçekleşmesinin hemen ardından bu kayıtlara ulaşıldıysa Birleşmiş Milletler’in ilgili hükümleri neden uygulanmamıştır?

 
15 Kasım2018 tarihinde ‘’ Kaşıkçı cinayeti için uluslarası araştırma şart’’ açıklaması yaptınız, 19 Kasım 2018 tarihinde BM Genel sekreteri Antonio Guterres ile yüz yüze yaptığınız görüşmede Kaşıkçı cinayeti ile ilgili uluslararası soruşturma talebinizi ilettiniz mi? İletmediyseniz gerekçeleriniz nedir?

 
Elinizde Kaşıkçı cinayetine dair dinleme kayıtları var mıdır? Var ise bu kayıtlar nasıl elde edilmiştir? BM Genel Sekreterine uluslararası soruşturma talebinizi iletmemenizin nedeni, elinizde bulunan dinleme kayıtlarının elde ediliş yönteminin açığa çıkmaması için midir?
Açıklamalarınız doğrultusunda Kaşıkçı cinayeti ile ilgili uluslararası soruşturma talebinde bulunacak mısınız? Bu başvuruyu ne zaman planlıyorsunuz?

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 15 Kasım 2018’de Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde şeffaf bir süreç yürüttüklerini ve uluslararası soruşturmanın şart olduğu açıklamalarında bulunurken, BM Genel Sekreter sözcüsü Stephane Dujarric ise 19 Kasım 2018 tarihinde ,Uluslararası soruşturma konusuna ilişkin Çavuşoğlu tarafından resmi bir talep almadıklarını ifade etmiştir.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise son günlerde yaptığı açıklamalarında Türkiye’nin elinde cinayete dair dinleme kayıtlarının bulunduğu açıklamalarında bulunmuştur.

 

Viyana Sözleşmesinin Konsolosluk Memurlarının Kişisel Dokunulmazlığı başlıklı 41. Maddesi’nde Konsolosluk memurlarının tutuklanmaları veya gözaltına alınmaları ancak ağır bir suç halinde ve yetkili adli makamın kararı ile olur ‘’ ifadesinin hükmü açık olmasına rağmen Suudi Başkonsolosun Türkiye’den ayrılmasına müsaade edilmiştir.