CHP’li Emir’den Bakan Soylu’ya istifa çağrısı!  ‘AKP’nin nefret dili ve cezasızlık linci teşvik ediyor’

CHP’li Emir’den Bakan Soylu’ya istifa çağrısı! ‘AKP’nin nefret dili ve cezasızlık linci teşvik ediyor’
17 Mayıs 2019 11:18

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, son dönemde AKP’ye muhalefet edenlere yönelik gerçekleşen linç girişimlerini Meclis gündemine taşıdı.

 

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlanması için önerge veren Emir, Soylu’ya “İstifa edecek misiniz?” diye sordu.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Ankara Çubuk’ta gerçekleşen linç girişiminin ardından Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’ın evininin önünde saldırıya uğradığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “manevi kızı” olarak bilinen Göknur Damat’ın ise Ekrem İmamoğlu’na seçim bağışı yaptığı için bıçaklı saldırıya maruz kaldığını ifade eden Emir, son olarak Antalya’da gazeteci yazar İdris Özyol‘a çalıştığı gazetenin önünde saldırı düzenlendiğini ifade etti.

 

 

 

Tüm bu saldırıların ortak yanının muhalif düşünen, AKP – MHP İttifakı’nı eleştiren kişilere yönelik olması olduğunu belirten CHP’li Emir, “Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişiminde olduğu gibi, saldırganların serbest bırakılması da kamuoyu vicdanını rahatsız etmekte, öncelikli sorumluluğun, vatandaşları kışkırtıp insanları hedef gösteren AKP–MHP ittifakında olduğu eleştirileri sıklıkla gündeme gelmektedir.” dedi.

 

 

 

Başta Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere, hükümet yetkililerinin kullandığı dilden, tüm bu saldırıları net bir dille kınamamasına değin takındığı tavrın “saldırıya teşvik” olarak nitelendirildiği eleştirilerini hatırlatan Emir, saldırıların planlı ve sistematik olduğuna dikkat çekti.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlü veya yazılı eleştiride bulunanlar “hakaret” suçlaması nedeniyle tutuklanıp ceza alırken, muhalif kişilere yönelik linç girişimleri ve saldırıların cezasız kaldığını ifade eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, bu durumun hukuk devleti ilkesi ile bağdaşıp bağdaşmadığını sordu.

 

 

Bakan Soylu’ya bulunduğu makam itibariyle insanların can ve mal güvenliğini, toplumun huzur ve asayişini korumak sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Emir, özellikle seçim döneminde kullandığı dilin nefret içerdiği, ayrıştırıcı olduğu ve bunun sokağa yansıdığı eleştirileri karşısında istifa edip etmeyeceğini sordu.

 

 

Emir ayrıca, “Toplumdaki öfke ve ayrışmayı önlemek amacıyla ne yapmayı planlamaktasınız?” sorusunu yöneltti.