CHP’li Emir’den, Bakan Kaya’ya, Atatürk Çocuk Yuvası tepkisi: Siyaset her şeyden önce ahlakla yapılır!

CHP’li Emir’den, Bakan Kaya’ya, Atatürk Çocuk Yuvası tepkisi: Siyaset her şeyden önce ahlakla yapılır!
12 Temmuz 2017 11:47

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Atatürk Çocuk Yuvası’nın, kapatılmayacağı sözü verilmesine karşın kapatılarak yuvadaki bakıma muhtaç çocukların gönderilmesi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya, “Siyaset, ticaret gibi malı satana kadar yapılan bir iş değildir; halka ya doğruları söyleyeceksiniz ya da doğruları söyleyeceksiniz; siyaset her şeyden önce ahlakla yapılır!” diyerek tepki gösterdi.

 

 

 

CHP’li Murat Emir, Atatürk Çocuk Yuvası’nın kapatılması nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Yuvanın 96 yıldır bakıma muhtaç ve kimsesiz çocuklara hizmet verdiğini anımsatan CHP’li Emir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, yuvaya ilişkin alınan kararlarla ilgili kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğine dikkat çekti. Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’yı eleştiren CHP’li Emir’in, konuyla ilgili “Siyaset her şeyden önce ahlakla yapılır!” başlıklı yazılı açıklaması şöyle:

 

 

​“Türkiye siyaseti, AKP iktidarı döneminde halka doğruların söylenmesi, söylenen sözlerin tutulması konusunda ciddi yara almıştır. İstisnasız her konuda bugün ‘ak’ dediğine yarın ‘kara’ diyen AKP siyaset anlayışı, zaten güven sorunu yaşayan siyasetin daha da dibe çekilmesinin temel nedenidir. Politikalarıyla dünyaca ünlü devlet ve fikir adamı Niccolo Machiavelli’nin “Amaca giden her yol mubahtır” sözünü siyasetinin ilkesi haline getirdiği görülen AKP’lilerin, bu yolda her değeri ama her değeri kullanabileceklerine bir kez daha tanıklık ediyoruz.

 

 

Ankara Milletvekili olarak kamuoyunun gündemine getirdiğim Atatürk Çocuk Yuvası’na ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın tutumu, AKP’nin, konu çocuklar dahi olsa kamuoyunu yanlış yönlendirmekten çekinmeyeceğini bir kez daha gösterdi. 18 Mayıs 2017 tarihinde ziyaret ederek incelemelerde bulunduğum, bir gün sonra da yetkililere, “96 yıldır kimsesiz çocuklara hizmet veren Atatürk Çocuk Yuvası’nın kapatılmaması” çağrısı yaptığım ve aynı günlerde konunun ulusal basında da işlenmesi üzerine Fatma Betül Sayan Kaya’nın başında bulunduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Atatürk Çocuk Yuvası’nın kapatılmayacağını duyurmuştu. Bakanlıktan Atatürk Çocuk Yuvası’na ilişkin yapılan açıklamada, “…Keçiören Atatürk Çocuk Yuvası’nın kapatılması veya yıkılması söz konusu değildir…1921 yılında milletimizin asil evlatlarının çabalarıyla kurulan Çocuk Esirgeme Kurumu ve bu çabanın ilk meyvesi olan Keçiören Atatürk Çocuk Yuvası, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımızın bizlere emanetidir. Bu emanete maddi ve manevi olarak hakkıyla sahip çıkılacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Keçiören Atatürk Çocuk Yuvası, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çocuklarımızın yaşadığı ve yaşatıldığı bir yer olmaya devam edecektir” denilmişti. Geldiğimiz aşamada ne mi oldu? Atatürk Çocuk Yuvası kapatıldı, kurumda çalışan personel dağıtıldı.

 

 

Atatürk Çocuk Yuvası’na ilişkin daha önceki açıklamalarımızda, ısrarla uyardığımız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı, ‘devlet sorumluluğu’ ile davranmayacağını anladığımız için bir kez daha uyarmanın anlamı olmadığını düşünüyorum. “Amaca giden her yol mubahtır” siyaset anlayışından gelen Bakan Kaya’ya, bu konuda nasıl bir ders çıkaracağından emin olmamakla birlikte birkaç küçük hatırlatma yapmadan da geçemeyeceğim: Sayın Kaya, siyaset, ticaret gibi malı satana kadar yapılan bir iş değildir; halka ya doğruları söyleyeceksiniz ya da doğruları söyleyeceksiniz; siyaset her şeyden önce ahlakla yapılır!”