CHP’li Emir’den ‘aşı zorunlu olsun’ teklifi!

CHP’li Emir’den ‘aşı zorunlu olsun’ teklifi!
6 Eylül 2018 15:36

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, aşı yaptırmanın zorunlu hale getirilmesi için kanun teklifi hazırladığını bildirdi.

 

 

 

Emir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi ile aşının zorunlu olmasının hedeflendiğini belirtti.

Anayasa Mahkemesinin aşılanmayı zorunlu olmaktan çıkaran kararın gerekçesini, aşılanmanın zorunlu tutulmasını sağlayacak yasal mevzuat eksikliğine dayandırdığını ifade eden Emir, verdikleri kanun teklifiyle bu yasal mevzuat eksikliğini gidermeyi amaçladıklarını ifade etti.

Emir, “Aşının zorunlu olmasına ilişkin kanun teklifinde, genişletilmiş bağışıklık programınca yapılması gereken aşıların, velinin iznine tabi olmaksızın yapılması gerektiğine dönüktür. Yani, Sağlık Bakanlığı aşılama programına bir aşıyı aldıysa, o konuda yeterli bilimsel çalışma yapılmışsa, çocuklarımıza o aşı yapılmalıdır. Bu, anne babanın inisiyatifine terk edilmemelidir.” diye konuştu.

 

Şarbonlu etin koklanması ölümcül sonuçlara yol açar

 

Basın toplantısında son günlerde bazı basın yayın organlarında şarbonlu etin koklanarak anlaşılabileceğine dönük tavsiyelere sert tepki gösteren Emir, şarbon hastalığının en tehlikeli olanının solunum yoluyla yayıldığını belirterek, etin şarbonlu olmasından kuşkulanıldığında değil solumak o ete asla yaklaşılmaması gerektiğini söyledi.

Emir, ilgili bakanlıkların üstüne düşen görevleri yapması, denetim mekanizmalarını çalıştırması ve vakalarının görüldüğü yerlerin karantinaya alınması gerektiğini vurguladı.

 

Krizi çıkaranlar, Kriz çıkarken kimler zenginleştiyse bedeli de onlar ödemelidir

 

CHP’li Emir ekonomik krizle ilgili bir soruya verdiği yanıtta; Üretici enflasyonu, yüzde 30’ları geçti. 2002’de AKP’ni iktidara geldiği günkü enflasyon rakamlarının çok üstünde. Ancak tüketici enflasyonu makyajlamalarla ve bayram arası olanakları kullanılarak düşük gösterildi. Ama ne olursa olsun biz bunların makyajlı ve üstüne oynanmış rakamlar olduğunu biliyoruz. Çünkü açıklanan gerçek başka, markette, manavda, pazarda gördüğümüz gerçeklik başka. Dolayısıyla enflasyon artık son derece tehlikeli bir noktaya gelmiştir. Bu krizin faturasının halkımıza çıkarılması, enflasyon yoluyla olacaktır. Enflasyon demek halkımızın fakirleşmesi demektir. Halkımız fakirleştirilerek bu krizden çıkılmaya çalışılmaktadır. Bu krizi kimler çıkarttıysa, bu kriz çıkarken kimler seyrettiyse, kimler zenginleştiyse, bu bedeli de onlar ödemelidir dedi.

 

Tasarrufa Cumhurbaşkanlığının uçaklarından başlanmalıdır

 

Murat Emir, tasarruf için kamuya ait araçların envanterlerinin çıkarılacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, kamunun savurgan olduğunu, tasarrufları göstermelik olarak değerlendirdiğini ifade etti. Her kriz döneminde bir tasarruf balonunun patlatıldığını söyleyen Emir; başta Meclis ve Cumhurbaşkanlığı olmak üzere tüm kamu kurumlarında savurganlığın had safhaya ulaştığını ifade ederek; tasarrufa başlanacaksa makam araçlarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığının uçaklarında da tasarrufta bulunulması gerektiğini söyledi.

 

Bahçeli bölücülük yapıyor

 

Emir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “İstanbul, Ankara ve İzmir’in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açabilir.” şeklindeki sözlerine ilişkin soruya da “Bu bölücülüktür. ” karşılığını verdi. İktidarın her seçim döneminde sahte bir beka kaygısı yaratarak halkın bir bölümünü ötekileştirme taktiğinin çok tehlikeli olduğunu belirten Emir, bazı CHP’li belediyelerin AKP ve MHP’nin eline geçmesinde nasıl bir beka sorunu olacak, anlamakta güçlük çekiyorum diyerek sözlerini tamamladı.