CHP’li Emir’den 9 şehidin verildiği Sancaktepe ile ilgili şok iddia!  ‘Hastane ihalesi yapılamayınca birlik taşınamadı, uçuşlar başladı’

CHP’li Emir’den 9 şehidin verildiği Sancaktepe ile ilgili şok iddia! ‘Hastane ihalesi yapılamayınca birlik taşınamadı, uçuşlar başladı’
15 Kasım 2020 10:48

İstanbul Sancaktepe’de 9 şehidin verildiği iki helikopter kazasının ardından taşınacağı açıklanan 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı ile ilgili hiçbir çalışma yürütülmediğini iddia eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Birliğin taşınma masrafı araziye yapılacak şehir hastanesi müteahhitine yüklenmek istendi. İhale yapılamayınca taşınma işi de kaldı. Risk devam ediyor ancak eğitim uçuşları yeniden başladı” dedi.

 

 

EMNİYETLİ İNİŞ İÇİN MANEVRA ALANI YOK
İstanbul Sancaktepe’de yerleşim yerlerinin ortasında kalan ve geçtiğimiz yıl eğitim uçuşları sırasında peş peşe yaşanan helikopter kazalarının ardından taşınacağı açıklanan 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı ile ilgili hiçbir çalışmanın yürütülmediği ortaya çıktı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında konuyu gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 2018 yılının Kasım ayında beş askerin şehit olduğu bundan üç ay sonra da Şubat 2019’da dört askerin şehit olduğu helikopter kazalarını hatırlattı. Havacılık okulunun yerleşim yerlerinin ortasında kalması nedeniyle eğitim alan pilotların motor arızaları durumunda emniyetli iniş için yeterli manevra alanlarının bulunmadığını ifade eden Emir, şunları söyledi:

 

 

HİÇBİR ÇALIŞMA YAPILMIYOR
“Sancaktepe’de 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı var. Burada geçen yıl üç ay içerisinde 2 kaza oldu ve 9 askerimiz maalesef şehit oldu. Buradaki temel sorunun etrafının yapılaşması olduğu, acil inişlere müsait olmadığı tarafınızdan ifade edildi. ‘Tekirdağ’a taşınacak’ dendi ama hiçbir çalışma yapılmadığını görüyoruz. Bölgede risk devam ediyor ama aynı yerde tekrar eğitim uçuşlarının başladığına dönük bilgiler alıyoruz.”

 

 

TSK, NEDEN BİR OKULUNU TAŞIYAMIYOR
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl Sancaktepe’ye yapılacak 4 bin yataklı şehir hastanesini gündeme getirdiğini hatırlatan Emir, şu ifadeleri kullandı:

 

“Şehir hastanesi, 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığının boşaltacağı araziye yapılmak isteniyor. Taşınma işlerinin mali yükünün de o arsa üzerine şehir hastanesi inşa edecek olan şirket tarafından karşılanacağı belirtiliyor. İhale yapılamadı diye havacılık okulu da taşınamıyor. Bu konu niye bu kadar uzuyor? Niye Silahlı Kuvvetler bir okulunu Tekirdağ’a taşıyamıyor?”