CHP’li Emir: Vatandaşlara yapılan nakdi destek ödemelerinde açıklanan hane sayısı ile resmi kayıtlardaki hane sayısı arasında çok büyük fark var!

CHP’li Emir: Vatandaşlara yapılan nakdi destek ödemelerinde açıklanan hane sayısı ile resmi kayıtlardaki hane sayısı arasında çok büyük fark var!
15 Nisan 2020 11:20

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan sosyal yardımlarla ilgili açıklamalarını Meclis gündemine taşıdı; “Vatandaşlara yapılan nakdi destek ödemelerinde açıklanan hane sayıları ile resmi kayıtlardaki hane sayıları arasındaki çok büyük fark var. Aradaki fark nereden kaynaklanıyor?” diye sordu.

 

 

Bakan Selçuk’un yanıtlaması istemiyle önerge veren Emir, Selçuk’un “ Sosyal yardım alan haneleri faz 1 ve faz 2 olarak belirlediklerini, bunların başvuruya gerek olmadığını, faz 3 olarak belirlenecek olanların ise talep bazlı olacağını” ifade ettiğini söyledi.

 

Konu ile ilgili değerlendirmesinde “İlk fazda toplam da 2 milyon 111 bin haneye 1000 TL yardım yapıldığını söyleyen bakan, 2. fazda halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1.000 TL’lik destekten faydalanmamış 2 milyon 300 bin haneye 1.000’er TL nakdi destek vereceklerini söyledi” diyen Emir, 1. ve 2. fazda yapılan yardımla bu sayının 4 milyon 411 bine ulaştığına dikkat çekti.

Bakanlığın 2019-2023 dönemi stratejik planındaki verilere göre; 2019 yılı için sosyal yardımlardan faydalanan toplam kayıtlı hane sayısının 3 milyon 209 bin olduğunu ancak başvuruya gerek olmadığı belirtilen ve kayıtları bulunan toplam hane sayısının 4 milyon 411 bin olarak bildirildiğini ifade ederek “ Resmi verilerde sosyal yardımlardan faydalanan kayıtlı hane sayısı ile sizin açıkladığınız hane sayıları arasındaki 1 milyon 200 binlik fark nereden kaynaklanmaktadır?” diye sordu.