CHP’li Emir: Uçaklar, şehit cenazelerinde dolmuş, Erdoğan olunca taksi usulüyle mi çalıştırılıyor?

CHP’li Emir: Uçaklar, şehit cenazelerinde dolmuş, Erdoğan olunca taksi usulüyle mi çalıştırılıyor?
14 Haziran 2017 10:38

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, birden çok şehit verilen terör saldırıları sonrası cenazelerin, tek bir uçağa konularak il il dolaşıldığı iddiasını Meclis gündemine taşıyarak, “Uçaklar, şehit cenazelerinde dolmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri için taksi usulüyle mi çalışıyor?” diye sordu.

 

 

 

CHP’li Emir, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinin gerekçesinde, “vatan toprağını korumak gibi değerli bir görevi üstlenen” askerlerden şehit düşenlerin, hem cenazelerinin hem de geride bıraktıklarının, her şeyin üstünde saygıya ve değere sahip olduğunu kaydetti. Bu değere karşın son günlerde şehit cenazelerinin, memleketlerine, sevdiklerine ulaştırılmasında kullanılan hava araçlarında tasarruf edildiğinin kamuoyunda tartışıldığı kaydedilen soru önergesinde, “Birden fazla şehit verdiğimiz terör saldırıları sonrası şehit cenazelerinin memleketlerine gönderilmesinde adeta dolmuş usulü hava ulaşımı yapıldığı ifade edilmektedir. Birden çok şehit cenazesinin aynı uçağa konularak il il dolaştırıldığı; son olarak Şırnak’ta düşen helikopterde şehit düşen askerlerimizden dördünün cenazesine bu saygısızlığın yapıldığı ortaya çıkmıştır. Dört şehidimizin cenazesinin aynı uçağa konularak Amasya’ya, Malazgirt’e, Balıkesir’e sonra da Manisa’ya götürüldüğü belirtilmektedir. Seçim bölgem Beypazarı ilçe nüfusuna kayıtlı şehidimiz Sefa Tiftik’in cenazesinde de benzeri bir durum yaşanmış, şehit Tiftik’in cenazesi, vakit namazında ilçeye ulaştırılmadığı için toprağa da geç verilmiştir” denildi.

 

 

Şehit cenazelerinin memleketlerine gönderilmesinde tasarruf gidilirken, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet yetkililerinin, emirlerindeki uçakları adeta taksi gibi kullandıklarını vurgulayan CHP’li Emir, Bakan Işık’a şu soruları yöneltti:

 

 

“-Birden çok şehit verdiğimiz terör saldırıları sonrası şehit düşen askerlerimizin memleketlerine gönderilmesinde hangi yöntem izlenmektedir? Her bir şehit için ayrı uçak mı tahsis edilmekte, yoksa tek bir uçakla mı memleketlerine gönderilmektedirler?

-Şehit cenazelerinin tek bir uçakla ‘dolmuş yöntemi’yle memleketlerine gönderildiği iddiası doğru mudur?

-Seçim bölgem Beypazarı ilçesi nüfusuna kayıtlı şehit Sefa Tiftik’in cenazesinde yaşanan gecikmenin nedeni nedir?

-AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet yetkililerinin emrinde kaç uçak bulunmaktadır, bunların modelleri nedir? Bu uçaklarla son bir yılda kaç kilometre yol kat edilmiştir ve bu uçuşlar nerelere yapılmıştır?”​