CHP’li Emir: TMSF suskun, başsavcılık suskun, Beyaz TV suskun nasıl FETÖ ile mücadele edeceğiz?

CHP’li Emir: TMSF suskun, başsavcılık suskun, Beyaz TV suskun nasıl FETÖ ile mücadele edeceğiz?
7 Mart 2019 21:10

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa ettirilen Melih Gökçek’in oğlunun sahibi olduğu Beyaz TV’nin FETÖ binasından yayın yaptığını açıklamıştı.

 

 

 

Murat Emir, FETÖ’nün kasası olarak açıklanan Alaettin Kaya’nın ve ailesinin mal varlığıyla Gökçeklerin ilişkisini ayrıntılı olarak şirket ortaklarıyla birlikte ortaya koymuştu.

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek Gökçeklerin FETÖ ilişkilerine yönelik harekete geçilmemesini eleştirdi.

 

Beyaz TV’nin FETÖ’nün kiracısı olarak göründüğüne ve ücretsiz ikame ettiğine yönelik iddialara 3 haftadır yanıt alamadığını ifade eden CHP’li Emir, “Benim bunu dile getirmek, sizin de kamuoyunu ikna etmek gibi bir göreviniz var. TMSF suskun, Başsavcılık suskun, Beyaz TV suskun. Nasıl FETÖ ile mücadele edeceğiz?” dedi.

 

 

“ŞEHİTLİĞE DEFNEDEREK BU OLAYIN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEZSİNİZ”

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, ayrıca 25 Şubat tarihinde Yüksekova Esendere’de görev esnasında rahatsızlanarak hayatını kaybeden, önce olağan bir törenle defnedilen, şehit sayılmasının ardından da mezarından çıkarılarak askeri törenle şehitliğe defnedilen sözleşmeli er Mehmet Ali Korkmaz ile ilgili de konuştu.

 

Şehidin ölümünün sıradan bir ölümmüş gibi gösterilip üstü örtülmeye çalışılırken, konuyu gündeme getirmesi üzerine hayatını kaybeden askere “Şehitlik belgesi” düzenlendiğini belirten Emir, “Şehidin ailesine verdikleri belgede ‘Muhtelif biçimde öldü’ diyor. Bu ne demektir?” dedi.

 

Toplantıda Genelkurmay Başkanlığı’nın Korkmaz için düzenlediği Şehitlik Belgesi’ni basın mensuplarına da gösteren ve bir tıp doktoru olarak, bunun ne anlama geldiğini bilmediğini ifade eden CHP’li Emir, “22 yaşındaki bir gencin eksi 10 derecelerde, 14-15 saatlik bir görev sonunda yaşamını kaybetmesinin sebebi ‘muhtelif’ olamaz. Bunun sebebi donmadır. Biz daha önce donmaya dönük olarak çeşitli şüphe ve ifadeler olduğunu ve üstünün örtülemeyeceğini söylemiştik. Bir ‘şehitlik’ vererek, normal bir mezarlıktan alıp şehitliğe defnederek bu olayın üstünü örtemezsiniz” dedi.

 

Korkmaz’ın bir belge ile şehit sayılarak her şeyin hallolmuş gibi bir görüntü çizilmeye çalışıldığını belirten Emir, şehit erin Milli Savunma Bakanlığı’nın ilgili yönergesinin hangi maddesine göre şehit sayıldığını sordu.

 

Verilen bu belgenin şehit erin statüsünün belirlenmesi ve onur belgesi olmanın dışında şehidin ailesinin mali, sosyal ve hukuki haklarını elde etmesine bir etkisi bulunmadığını ifade eden Emir, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

“Bu askerimiz şehit sayıldıysa, ona dönük olarak sosyal güvenlik işlemlerinin yapılmasını bekliyoruz. Bu askerimiz nasıl ölmüştür; İçişleri Bakanlığı’nı bir an evvel bu konuya cevap vermeye davet ediyoruz.”

 

Odatv.com