CHP’li Emir, oğlunu öldüren babaya verilen izni Meclis gündemine taşıdı

CHP’li Emir, oğlunu öldüren babaya verilen izni Meclis gündemine taşıdı
8 Kasım 2017 11:14

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, 9 yaşındaki Yiğitcan T.’yi bıçaklayarak öldüren babası Nezir T.’ye, daha önce de öldürme teşebbüsünde bulunduğu oğlunu alma izninin verilmesini Meclis gündemine taşıdı ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e, izni veren savcı hakkında soruşturma açılıp açılmadığını, söz konusu savcı hakkında daha önce yapılan şikayet ya da açılan soruşturma bulunup bulunmadığını sordu.

 

 

 

CHP’li Emir, TBMM Başkanlığı’na Adalet Bakanı Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinin gerekçesinde, Nezir T. İsimli şahsın, oğlu Yiğitcan’ı vahşice öldürdükten sonra ayrı yaşadığı eşini arayarak, “Oğlunu öldürdüm, gel al” dediğine dikkat çekerek, Nezir T.’nin, daha önce de Yiğitcan’ı öldürme girişiminde bulunduğunu kaydetti. Soru önergesinde “Zanlının 1.5 ay önce de oğlunu öldürmek istediği, Yiğitcan’ı polisin kurtardığı dile getirilmektedir. İddiaya göre bir yıl önce hapisten çıkan Nezir T., 15 Eylül 2017’de oğlu Yiğitcan’ı kaçırmıştır. Neriman T.’nin polise haber vermesiyle çocuğu almak için eve giden polise direnen Nezir T. kapıyı kilitleyerek doğalgazı açmış, ‘Yaklaşırsanız çocuğu öldürürüm’ diyerek tehdit savurmaya başlamıştır. Bu sırada zanlı Neriman T.’ye oğlunun ağlarken kaydettiği sesi ve fotoğrafını da göndermiştir. Kapıyı kırarak eve giren polis Yiğitcan’ı kurtarmıştır. Ardından annenin başvurusu üzerine baba Nezir T.’yle ilgili uzaklaştırma kararı verilmiştir. Anne Neriman T.’nin açıklamasına göre, Yiğitcan başka bir gün babasıyla birlikteyken, Nezir T., oğlunun teyzesini arayıp ‘Oğlumla köprüden atlayacağız’ demiştir. Yiğitcan bunu duyunca evden kaçıp annesinin yanına gelmiştir. Bunca yaşanan olaya rağmen anne Neriman T.’ye göre, Nezir T. savcılık emriyle olay günü gelmiş ve anneannesinden oğlunu görmek için almıştır” diyen Emir, Bakan Gül’e şu soruları yöneltti:

 

 

 

Yiğitcan, Nezir T.’ye, hangi hukuki kriterlere göre verilmiştir?

 

 

“-Dile getirilen iddialara göre; baba Nezir T., çocuğuyla yaşadığı onca vahim olaya ve uzaklaştırılma kararı verilmesine karşın, çocuğunu yine savcılık izniyle hafta sonu görmek için almıştır. Savcılık izniyle oğlunu aldığı iddiası doğru mudur?

-Doğruysa hangi mahkemenin hangi savcısı Nezir T.’ye oğlunu görebileceği konusunda gereken izni vermiştir? Savcılar tarafından; hangi hukuki kriterler temel alınarak bu yönde izinler verilmektedir? Söz konusu olayda savcı hangi gerekçeye dayalı olarak izni vermiştir?

-Nezir T.’nin, daha önce yapılan yargılamaları kapsamında herhangi bir psikolojik sorunu olduğuna ilişkin dosyasında bilgi bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa Yiğitcan’ı, Nezir T’ye teslim eden savcılık makamı bu durumu göz önüne almış mıdır?

-Göz göre göre ölüme gönderilen Yiğitcan’ın hayatını kaybetmesindeki sorumluluk sadece baba Nezir T.’ye mi yüklenecektir? Oğlunu görebileceği iznini veren savcı hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Savcıyla ilgili geçmişte yapılan şikayetler ve açılan soruşturmalar var mıdır? Varsa konuları nedir? ​