CHP’li Emir: İsmail Kahraman giderayak israftan kaçınmadı!

CHP’li Emir: İsmail Kahraman giderayak israftan kaçınmadı!
14 Haziran 2018 12:35

24 Haziran seçimlerinde tekrar aday olmayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, görev sürelerinin sonuna yaklaşan 26. Dönem Milletvekillerine, Ramazan Bayramı nedeniyle gönderdiği kutlama mesajı için kapakta kullanılan kalın karton tepki çekti.

 

 

 

CHP’li Murat Emir, “Kahraman, bir cep telefonu mesajıyla bile yapabileceği tebrikler için bile de Meclis bütçesini har vurup harman savurmaktan kaçınmıyor; giderayak da ‘kahramanlığı’nın yapmış, gösteriş ve israftan geri durmamış. Sözünü dinlediği kişilerin Kahraman’ı adam akıllı uyarması lazım: Mesajın içeriği önemli davetiyelerin basıldığı kâğıtlar ve kapaklar değil” dedi.

 

 

TBMM Başkanı Kahraman, görev süreleri 24 Haziran seçimleriyle sona erecek ve aday gösterilmedikleri için büyük çoğunluğu tekrar milletvekili olamayacak 26. Dönem Milletvekillerine, iki gün sonraki Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı gönderdi. Meclis amblemli A4 kâğıdına basılan mesajda, “Ramazan Bayramı vesilesiyle tebriklerimi ve selamlarımı sunuyor, bu mübarek günlerin şahsınız ve aileniz için esenlik, mutluluk ve sorunsuz hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” denildi. Kahraman, mesajın içine konulduğu kapağı ise mukavvadan hazırlattı. Mesaj, eni 32 cm, boyu 23.7 cm olan mukavva kapak içinde milletvekillerine gönderildi.

 

 

Kahraman’ın giderayak ‘kahramanlığı’nı yapmış, israftan kaçınmamış!

 

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM Başkanı Kahraman’ın Ramazan Bayramı kutlaması için gönderdiği mesajın kapağına tepki göstererek, şöyle dedi:

 

 

“Abdülhamit’e hayranı Atatürk’e düşmanı İsmail Kahraman’ın Meclis Başkanlığı, iddia ediyorum israfın tavan yaptığı bir dönem. Özellikle bastırılan kitap ve davetiyeler bu israfta dikkat çekici bir yer tutuyor. ‘Saray’dan gelen talimatlarla değiştirilen programlar nedeniyle bir davetiyeyi iki kez bastırmayı gelenek haline getiren Kahraman, cep telefonu mesajıyla yapacağı tebrikler için de halkın vergilerinden oluşan Meclis bütçesini, kendi parası gibi har vurup harman savurmaktan kaçınmıyor. Son olarak Ramazan Bayramı kutlamasında aynı israfı görüyoruz. İsrafın haram olduğunun en güzel ifade edildiği günler olan ramazanda bile israftan kaçınmayan Kahraman, bayram kutlaması için yolladığı mesaj kapağında da harcamadan kaçınmamış. Kahraman giderayak da ‘kahramanlığı’nın yapmış; gösteriş ve israftan geri durmamış. Çok kez söyledik bizi dinlemiyor da sözünü dinlediği kişilerin Kahraman’ı adam akıllı uyarması lazım: Mesajın içeriği önemli davetiyelerin basıldığı kağıtlar ve kapaklar değil.”

 

FOTO_1 FOTO_2