CHP’li Emir hasta ve yakınlarını ziyaret etti!

CHP’li Emir hasta ve yakınlarını ziyaret etti!
11 Eylül 2020 08:38

Ankara’da filyasyon ekipleri ile ilgili yaşanan sıkıntıları gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, COVID-19 teşhisi konulmuş hasta ve yakınlarını ziyaret etti. COVID’li oğluyla birlikte aynı evde yaşayan kanser hastası 75 yaşındaki Şadiye Sarp, “Saldım çayıra, mevlam kayıra” sözleriyle sağlık sistemini özetlerken Emir de, “Hastalar 9 gündür filyasyon ekibi bekliyor, ne gelen var ne giden. Sağlık sistemi çöktü. Bakanlık hastaları kaderine terk etmiş durumda” dedi.

 

 

Ankara’nın Keçiören ilçesinde yaşayan Volkan Sarp, 31 Ağustos’ta test yaptırdıktan sonra 1 Eylül’de sonucunu aldı ve pozitif olduğunu öğrendi. 75 yaşında kanser hastası olan annesi Şadiye Sarp ile birlikte yaşayan Sarp, günlerce filyasyon ekibi gelmeyince şikayetini CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’e iletti.

 

 

İZOLASYON DOĞRU ŞEKİLDE YAPILMIYOR

 

 

Hastanın evine giden Emir, burada Sarp ve annesiyle görüştü. Ailenin şikayetlerini dinleyen Emir, şunları söyledi:

“Hastalar her gün sağlık müdürlüğü arıyor ancak, yetkililer geleceklerini söylüyor, ‘sıraya koyduk’ diyor ama gelmiyor. Hastalar 9 gündür filyasyon ekibi bekliyor. Başta Ankara olmak üzere tüm Türkiye’de vakalar kontrolsüz bir şekilde artıyor. Bunun sebebi, hiçbir hazırlığın olmaması ve izolasyonun doğru bir şekilde yapılmaması. İzolasyonun mutlaka sağlık merkezlerinde yapılması gerekir.

 

BAKANLIK PANDEMİ İLE SAVAŞI KAYBETTİ

 

 

Sağlık Bakanlığı, izolasyonu evde yaparak hastaları kaderine terk etmiş oluyor. Ankara’da vatandaşlarımız ilaca ulaşabilmek için bile iki, üç gün bekliyor. Sağlık Bakanlığı, başta Ankara olmak üzere tüm Türkiye’de pandemi ile savaşı kaybetmiş durumda.”

Emir’e şikayetlerini ileten 75 yaşındaki kanser hastası Şadiye Sarp da, günlerdir filyasyon ekibi beklediklerini belirterek, “Saldım çayıra, mevlam kayıra. Bu kadar da olmaz” dedi.

emir1 emir2