CHP’li Emir: Gökçek’in gözdesi Söğüt’e kıyağı, öğrencileri mağdur etti

CHP’li Emir: Gökçek’in gözdesi Söğüt’e kıyağı, öğrencileri mağdur etti
9 Ekim 2017 12:36

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nün, Yenimahalle sınırları içindeki Ata Mahallesi’nden geçip, Eryaman 1-2 metro istasyonuna gidenlerle bu bölgedeki okullara öğrencilerin ulaşımını sağlayan 585 nolu ring aracının güzergahının değiştirilmesini Meclis gündemine taşıdı.

 

 

 

CHP’li Emir, güzergah değişikliğiyle vatandaşların, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek’in gözde şirketlerinden Söğüt İnşaat’ın yaptırdığı Metromall Alışveriş Merkezi’ne yönlendirildiğini ifade ederek, “Güzergah değiştirilerek Söğüt İnşaat’a kıyak yapılırken, öğrenciler ve diğer mahalle sakinleri mağdur edilmiştir” dedi.

 

 

CHP’li Emir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinin gerekçesinde, “Ankara’nın merkez ilçelerinden Yenimahalle sınırları Ata Mahallesi, yaklaşık 40 bin vatandaşımızın yaşadığı bir yerleşim birimidir. Bu mahallede, özellikle son zamanlarda ciddi biçimde şehir içi ulaşım sıkıntıları yaşanmaktadır. Metronun Eryaman 1-2 istasyonları ile aynı bölgedeki okullara ulaşım için kullanılan 585 numaralı metro ring aracının güzergahı; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek’in kasası olduğu iddia edilen ve Ankara’daki asfalt ve kaldırım ihalelerinin neredeyse yarısından fazlasını alan Söğüt İnşaat’ın yaptığı Metromall Alışveriş Merkezi’nin (AVM) ve konutlarının bulunduğu projenin açılış tarihlerinde, EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından değiştirilmiştir. Değişiklikle Ata Mahallesi’nin yanı sıra Yavuz Sultan Selim Mahallesi sakinlerinin, Eryaman 1 ve 2’nci etaplar ile buradaki Eryaman 1-2 metro istasyonlarına ulaşımları neredeyse imkansız hale getirilmiş; bunun yerine Söğüt İnşaat Metromall AVM’nin bulunduğu Devlet Mahallesi metro istasyonuna gitmesi adeta zorunlu kılınmıştır. Yapılan bu değişikliğin zamanlamasının, tam da Metromall AVM’nin açıldığı gün gerçekleştirilmesi çok manidardır” dedi.

 

 

Çocuklar okullarına ulaşımı nasıl sağlayacak?

 

 

Murat Emir’in önergesinde yer verdiği sorular ise şöyle:

 

 

“-585 numaralı metro ring aracının güzergahı neden değiştirilmiştir?

-Metro ring aracının güzergâhının değiştirilmesiyle Metromall AVM’nin lehine düzenleme yapıldığı ve bu şekilde söz konusu alışveriş merkezine müşteri yönlendirildiği iddiaları doğru mudur?

-Ata Mahallesi’nde ilk, orta ve lise düzeyinde okul var mıdır? Yoksa çocuklarını Eryaman 1-2 civarındaki okullara gönderen veliler, çocuklarının ulaşımlarını nasıl sağlayacaktır?

-585 numaralı metro ring hattını eski güzergahına döndürmek veya Ata Mahallesi ve Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızı Eryaman 1-2’ye ulaştırmak için yapılan bir çalışmanız var mıdır?”​