CHP’li Emir: Gökçek, FETÖ’nün kasası Alaaddin Kaya’ya Ankaralının parasını peşkeş çekti

CHP’li Emir: Gökçek, FETÖ’nün kasası Alaaddin Kaya’ya Ankaralının parasını peşkeş çekti
22 Eylül 2016 16:45

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Fethullah Gülen Cemaati’ne “Yıllarca yardım ettim her türlü fedakârlığı yaptım” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ‘Büyükşehir Ankara’ bülteni üzerinden FETÖ’ye aktardığı paraları ortaya çıkardı.

 

 

 

 

 

 

CHP’li Emir, bülten ihalesinin 2008 yılında, şu anda FETÖ/PDY soruşturma kapsamında tutuklanan ve örgütün ‘gizli kasası’ olduğu belirtilen Zaman gazetesi eski imtiyaz sahibi Alaaddin Kaya’nın, İMPREES İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’ne verildiğini; şirketin ihaleyi almasına karşın bültenin Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından çıkarıldığını kaydederek, “Gökçek, FETÖ’ye, Ankaralıların parasını peşkeş çekmiştir. Gökçek, o koltukta oturdukça FETÖ ile mücadele büyük bir kandırmacadır” dedi.

 

 

 

 

CHP’li Emir, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY arasındaki ilişkiler konusunda TBMM’de basın toplantısı yaptı. Melih Gökçek’in bir yandan imar değişiklikleriyle FETÖ/PDY bünyesindeki eğitim kurumlarına Ankara’da araziler verdiğini, diğer yandan Büyükşehir Belediyesi bütçesinden para aktardığını söyleyen Murat Emir, para aktarımının yapıldığı yollardan birinin Ankara’da belediye otobüslerinde dağıtılan ‘Büyükşehir Ankara’ bülteni olduğunu söyledi. 11 yıldır çıkan ‘Büyükşehir Ankara’ bültenin, 2008 yılı hariç diğer yıllarda belediye iştiraki olan BELYA A.Ş. tarafından çıkartıldığını, 2008 yılında başka bir şirketin bülten ihalesini aldığını aktaran CHP’li Murat Emir, bu şirketin sahibinin, FETÖ’nün kasası ve şu anda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Alaaddin Kaya olduğunu bildirdi. Alaaddin Kaya’nın İMPREES İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi ile ‘Büyükşehir Ankara’ bültenini ihalesini almasına karşın bülteni hazırlayanların belediye çalışanları olduğunu bildiren Murat Emir’in şu açıklamaları yaptı:

 

 

 

Bülteni belediye çıkardı para FETÖ’nün kasasına gitti

 

 

 

 

2005-2007 yılları arasında 3 yıl boyunca bülteni çıkartan ve önemli bir tecrübe edinen BELYA A.Ş., 2008 yılı bülteni için açılan ihaleye katıldı ancak ihaleyi kazanamadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi birimlerince yaklaşık maliyeti 2 milyon 93 bin lira olarak belirlenen bülten ihalesini, yaklaşık maliyetin çok altında olan 1 milyon 116 bin 960 lira veren İMPRESS İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kazandı. Alaaddin Kaya’nın sahibi olduğu İMPRESS İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, 2008 yılı boyunca her hafta, bir diğer ifadeyle 2008 yılında 52 hafta boyunca çıkarma sorumluluğunu aldı. İMPRESS İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, haftalık 200 bin adet basılacak bülten için, ihale şartnamesi uyarınca, asgari 3 foto muhabiri ve 7 muhabir görevlendirmeyi ve çalışacak bu muhabirlerin basın sektöründe deneyim sahibi olması, bu personelden en azından 5’inin de daha önce Basın Yayın Genel Müdürlüğü tarafından verilen basın kartı almış olmasını kabul etti. İhalenin onaylanmasının ardından İMPREES İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, 9-14 Ocak 2008 tarihlerini kapsayan hafta itibariyle Nüket Yıldırımer’in genel yayın yönetmeliğinde 7 muhabir ve 3 foto muhabiriyle 160’ncı sayıyı çıkardı. 161 ile 162’nci sayılar da aynı ekip çıktı.

 

 

 

163’ncü sayıya yani 30 Ocak-6 Şubat 2008 tarihlerini kapsayan haftanın bülteni ise başka bir ekip tarafından çıkartılmaya başlandı. Bu ekip kim miydi? 163’ncü sayıyı çıkartan ekip, BELYA A.Ş. ekibi; yani belediyenin iştiraki bir şirket, ağırlıkla belediye çalışanlarının istihdam edildiği bir şirket. İMPRESS İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nin karşısında ihaleye giren ve ihaleyi kaybeden Belediye iştiraki BELYA A.Ş.’nin Genel Müdürü Avni Kavlak, bültenin genel yayın yönetmeni; belediyenin basın biriminde çalışanlar da bültenin muhabir ve foto muhabiri ekibi olarak 163’ncü sayıyı çıkartmaya başlıyor. Tasarım da DANAJANS’tan BELYA A.Ş.’ye geçiyor. Böylelikle 2008 yılının ilk üç haftasında bülteni çıkartan İMPRESS İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, üçüncü haftadan sonra personel giderini BELYA A.Ş.’ye diğer ifadeyle belediyenin üzerine yıkarak, önemli bir masraf kaleminden kurtularak 1 yıl boyunca parasını almaya devam ediyor.

 

 

 

FETÖ ile mücadele Gökçek’e uzanmak zorunda

 

 

 

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası yaşananlar, AKP içindeki FET/PDY bağlantılı siyasetçilerin bukalemun gibi hareket ettiğini de bize gösterdi. Yıllarca “Hocaefendi”lerini dillerinden düşürmeyenler, birden azılı FETÖ/PDY düşmanı kesildiler ve meydanlarda adeta ‘ben FETÖCÜ değilim’ demeye çalıştılar. Bunların başında Ankara’nın da yıllardır başına dert olan Melih Gökçek gelmektedir. Darbe girişimi öncesinde birçok televizyon programında Fethullah Gülen’e çeşitli vesilerle “teşekkürler eden”, “Rabbim kendisine uzun ömür ve sıhhat versin, dualarını üzerimizden eksik etmesin” diyen; 2014 Yerel Seçimleri döneminde de Kanal A’da yayınlanan ‘Çerçeve Özel’ programında Gülen Cemaati’nden ağlayarak oy isterken, akıllarda kalan “Özellikle Hizmet Hareketi’ne ben yıllarca yardım ettim her türlü fedakârlığı yaptım; onlar istemediler ben teklif ettim. İki oğlum var iki oğlum da Samanyolu’ndan mezun; iki tane torunum var ikisi de Samanyolu okulları sayılan Atlantik okulları var orada okuyorlar. Yani çocuklarımı Hizmet Hareketi’ne emanet ettim; evlatlarımı, torunlarımı. Niye, çünkü onlara güvendiğim için… Yirmi yıldan beri benden içtikleri su ayrı gitmeyen bu kardeşlerime ben ne yaptım hangi kötülüğü yaptım hangi kötü sözü söyledim…” açıklamalarını yapan Melih Gökçek’in, Ankara’yı, Ankara’nın kaynaklarını kimlere nasıl peşkeş çektiği, açık ve net ortadadır. Gökçek-FETÖ ilişkisine yönelik ifade ettiklerimiz, buz dağının görünen yüzüdür. Melih Gökçek yönetimi Ankara’ya yakışmadığı gibi artık meşru bir yönetim de değildir; o koltukta oturduğu sürece de AKP’nin FETÖ/PDY ile yaptığı iddia edilen ‘mücadele’ içi boş, kandırmacadan başka bir şey olmayacaktır.”

 

 

 

Gökçeklerin ATO hesabı

 

 

 

Murat Emir, basın toplantısında Ankara Ticaret Odası (ATO) ile ilgili bir iddiayı da gündeme getirdi. Melih Gökçek’in, oğlu Osman Gökçek’i ATO Başkanı yapmak istediğini belirten Murat Emir, “2013 yılında Ankara Ticaret Odası’nda seçimler yapıldığında FETÖ’cüleri ATO’ya yerleştiren Melih Gökçek, şimdi de başka bir plan içinde. ATO’nun 14’ncü komitesi olan basın medya zorla komitesi istifa ettirildi; çünkü, Osman Gökçek ATO’ya başkan olmak istiyor. Niçin gelecekmiş? FETÖ’yü temizlemek içinmiş! Sormazlar mı FETÖ’yü kim ATO’ya yerleştirdi? Senin baban yerleştirdi. Samanyolu TV Grubu Ankara Sorumlusu Abdullah Dulkadiroğlu’nu kim ATO’ya yerleştirdi? Siz yerleştirdiniz. Diğerlerini de siz yerleştirdiniz. Düşünün bir çocuk bir koltuğu istiyor diye ticaret odasının bir komitesi istifa ettiriliyor.”