CHP’li Emir: Gökçek, asbest kadar tehlikeli biridir!

CHP’li Emir: Gökçek, asbest kadar tehlikeli biridir!
23 Mart 2017 12:42

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’in, Ankara’nın merkezindeki asbestli eski Havagazı Fabrikası ile ilgili bir konuda daha doğru söylemediğini kaydetti.

 

 

 

Açıklamasında, Ankara Valiliği’nden bilgi edinme yoluyla aldığı yanıtta, asbestli yapıda da yıkım yapıldığının ortaya çıktığını kaydeden CHP’li Emir,

 

 

 

“Polemiğe girerek konuyu magazinleştirmek isteyen İ. Melih Gökçek’in bu süreçte yaptığı hiçbir açıklama doğru çıkmadı. İ. Melih Gökçek’in sık sık ileri sürdüğü, @06melihgokcek adresli Twitter hesabından da 2 Mart 2017 tarihinde tweetlediği ‘ASBEST İLE İLGİLİ BİNADA ŞU ANDA EN UFAK BİR İŞLEM YAPILMADI… YIKILAN ENKAZLAR İÇİNDE HİÇBİR BORU OLMAYAN YANDAKİ BİNANIN MOLOZLARI..’ görüşü de Ankara Valiliği’nden 20 Mart 2017 tarihinde tarafıma iletilen yazıyla çöktü.

 

 

Toplum ve çevre sağlığını tehdit eden bir konuda bile gerçekleri saptıracak kadar sorumsuz bir yöneticilik sergileyen İ. Melih Gökçek, asbest kadar tehlikeli biridir.

 

 

Bu kişinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturduğu her saniye, Ankaralılar zarar görmektedir. İ. Melih Gökçek, insan ve çevre sağlığı ile Başkentimiz Ankara’nın tarihi dokusunun daha fazla tahrip olmaması için bir an önce istifa etmelidir. İçişleri Bakanlığı da İ. Melih Göçek hakkında vakit geçirmeksizin, ‘toplum ve çevre sağlığını bilerek ve isteyerek tehlikeye atmaktan’ soruşturma başlatmalı; soruşturma sonlanana kadar da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum atamalıdır” dedi.