CHP’li Emir: Gitti Brunson geldi CHP’nin İş Bankası hisseleri!

CHP’li Emir: Gitti Brunson geldi CHP’nin İş Bankası hisseleri!
16 Ekim 2018 15:23

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Erdoğan’ın CHP İş Bankası hisseleri çıkışını Twitter üzerinden değerlendirdi.

 

 

İş Bankası hisselerinin devri tartışmalarının altında yatan en önemli nedenin, önümüzdeki süreçte derinleşecek ekonomik krize “günah keçisi” arama çabası olduğunu ifade eden Emir, rahip Brunson’un tahliyesi sonrası AKP’nin “dış güçler” kozunu kaybettiğini, bu nedenle CHP İş Bankası hisselerini tartışmaya açarak, yeni krizin sorumlusu olarak CHP’nin gösterileceğini iddia etti.

 

 

CHP’li Emir tweet dizisi üzerinden yaptığı açıklamada; “Yıllardır aşırı borçlanarak kaynakları betona gömen AKP ekonomi yönetimi, geliyorum diyen ekonomi krizi Rahip Brunson üzerinden “dış güçler”e özellikle de ABD’ye bağlayarak, asli sorumluluğunu gizlemeyi bir ölçüde başarmıştı. Rahip Brunson’u tahliye ettiren AKP’nin elinde, başvuracağı “dış güçler” kozu şimdilik yok.

 

 

Erdoğan’ın CHP İş Bankası hisseleri çıkışı tam da burada devreye giriyor. Bu çabanın amacı kaybedilen “dış güçler” kozu yerine CHP’yi oturtmaktır. Ekonomik krize gerçekçi çözümlerin üretilemediği, 450 Milyar Dolar dış borç ödemesinin Kasım ayında daha da artacağı göz önünde bulundurulduğunda ekonomik krizin daha da derinleşeceği ekonomistlerin üzerinde hemfikir olduğu bir beklentidir.

 

İş Bankası hisselerinin kanun yoluyla CHP’nin elinden alınmak istenmesinin yabancı yatırımcılar üzerinde yaratacağı algı, iktidarın “dilediğim anda malınıza mülkünüze el koyabileceğim güce sahibim” algısıdır. Bu durumda ülkemize yatırım yapmak isteyen şirketler, bu düşüncelerini bir kez daha gözden geçirecektir.

 

Yasanın TBMM’ye sunulması, komisyonda görüşülüp gündeme alınmasının yeni bir ekonomik krizin beklendiği Kasım ayına denk gelmesini göz önünde bulundurursak, AKP’nin niyetini daha net görebiliyoruz. Yasanın gelişiyle ekonomik kriz aynı döneme denk düşecek ve Erdoğan meydanlarda yine sorumluluğu üzerinden atmak isteyecek ve krizin tek sorumlusu olarak CHP’yi göstermeye çalışacaktır. Sözün kısası gitti Brunson, geldi CHP’nin İş Bankası hisseleri. Ya da Brunson’u ikinci Anayasa kitapçığı fırlatma hadisesine benzetirsek, üçüncü anayasa kitapçığı CHP olacak” dedi.