CHP’li Emir: Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi başkanını yalanladı!

CHP’li Emir: Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi başkanını yalanladı!
7 Şubat 2019 10:24

Yapımına 2013 yılında başlanan ve aradan geçen 6 yıl içinde ihalesinden açılış tarihine kadar pek çok bilinmezi ile kamuoyu gündeminden inmeyen Ankapark projesi bir kez daha bütçesiyle gündemde.

 

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in proje ile ilgili sorularına Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı yanıt, “Kime inanacağız?” sorusuna sebep oldu. Belediyeye göre; Başkan Mustafa Tuna’nın göreve geldiği ilk zamanlarda yaptığı “ Ankapark projesine 2 milyar TL civarında para harcandığı” bilgisi gerçeği yansıtmıyor.

 

 

CHP’li Emir, Ankapark bütçesi ile ilgili CİMER aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi’nden gelen “Ankapark’ın yapımı için 2 katrilyon TL para harcandığı gerçeği yansıtmamaktadır. 1.3 katrilyon civarında belediyemiz bütçesinden harcama yapılmıştır” yanıtını değerlendirdi.

 

 

Başkan Tuna’nın 21 Kasım 2017 günü bir gazeteye verdiği demeçte ‘İlk gelen bilgilere göre 2 milyar civarında para harcanmış.’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan Emir, “ AKP döneminde pek çok defa ‘Bu kadarına da pes’ dediğimiz şeye tanık olduk ama Belediyenin, Başkanını yalanladığı bir örneği ilk kez yaşıyoruz” dedi.

 

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Türkiye’nin başkentinde başkanı ayrı, çalışanları ayrı açıklamalarda bulunan bir belediye ile karşı karşıyayız. Verilen yanıt, yöneticilik ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Ya hafızamızla dalga geçiyorlar ya da gerçekten birbirlerinden haberleri yok. Her iki durumda da tablo vahimdir. Ankaralı şimdi kime inanacak?” diye konuştu.